Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nijmegen

Op je gemak energie vergelijken in Nijmegen? Geholpen door de energievergelijker check je eenvoudig alle beschikbare aanbieders zoals Vattenfall en Energiedirect. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Nijmegen de laagste prijs hanteert. Bovendien lees je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over zaken zoals energiegebruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nijmegen (www.nijmegen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,752
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,226
Gemiddeld verbruik: 1.510 m3 en 3.010 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar tot wel € 435,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn de beste energieleveranciers in Nijmegen?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Nijmegen. Dit loopt van NLE tot een speler als Energiedirect, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment tellen we ruim 60 energieleveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden! Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nijmegen is? Voer hieronderjouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Nijmegen, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van selecties in onze vergelijker detecteert men probleemloos een abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Nijmegen

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Eneco: In heel Nederland
 • Greenchoice: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Budget Energie: Altijd scherpe acties
 • NLE: Goede welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Met opties voor salderen
 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • Oxxio: Goede klantenservice
 • Pure energie: Exclusieve kortingen
 • Powerpeers: Exclusieve aanbiedingen
 • Delta: Met opties voor salderen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen augustus 2021)

De aansluitingen van bedrijven en de energiekosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder in Nijmegen betreft Liander. Eveneens verwerkt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Nijmegen is ingedeeld in gasregio 1. Dit houdt in een opslag van €0,00518 per M3.

Facts and figures Nijmegen

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Nijmegen
 • (Regio) nummer: 024
 • Aantal bewoners: 172064
 • Centrale postcode: 6501
 • Lokale wijk: Nijmegen-Centrum

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,752
 • Stroomtarief kwh: €0,226
 • Gem. gasverbruik: 1.510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.010 kWh
energie-vergelijken-nijmegen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit zijn samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Nijmegen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.510 m3 + 3.010 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het voordeliger om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van alle abonnementen lees je gegevens over soort energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Nijmegen, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die klopt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie prijsaanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de leverancier. O.a. www.energiedirect.nl of natuurlijk www.allure-energie.nl. Jouw toekomstige energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Nijmegen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan meer dan €350 opleveren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hieronder lees jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktische tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigtip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaartip 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktisch advies 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: maak een sport van het overstappen in Nijmegen. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: meerjarige contracten zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Nijmegen. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt jouw nieuwe gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe partij. Zoals Vattenfall, Pure Energie of natuurlijk Fenor. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. Je betreffende aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij www.energiehunter.nl vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.nle.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Nijmegen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Nijmegen en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Nijmegen

Tal van energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Nijmegen. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan het filter “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Nijmegen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Nijmegen bestaan er tegenwoordig allerlei acties rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6500, 6501, 6503, 6504, 6511, 6512, 6515, 6521, 6522, 6523, 6524, 6525, 6531, 6532, 6533, 6534, 6535, 6536, 6537, 6538, 6541, 6542, 6543, 6544, 6545, 6546, 6564, 6574. Als bewoner van wijk Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt, Nijmegen-Noord kan je meer en meer heel gunstig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Gelderland helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Essent kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente