Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Kerkrade

Eenvoudig energie vergelijken in Kerkrade? Door gebruik te maken van Energiehunter.nl tref je probleemloos alle bekende maatschappijen als bijvoorbeeld Delta en Eneco. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Kerkrade de beste deal heeft! Daarbij lees je via de Energiehunter belangrijke info over thema’s zoals het ideale overstapmoment en vaste en variabele tarieven. Verder vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kerkrade (www.kerkrade.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,789
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,226
Gemiddeld verbruik: 1.494 m3 en 2.995 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenvergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 275,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Kerkrade?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Kerkrade. Van Powerpeers tot bijvoorbeeld Eneco, er zijn opties bij de vleet. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 50 providers. Deze bedrijven gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiehunter testen. Benieuwd welke aanbieders in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kerkrade is in juli 2024? Voer vlug jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energievergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Kerkrade, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van filteren in de prijzenvergelijker check je eenvoudig een product dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Kerkrade

 • Vattenfall: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Handige website
 • Greenchoice: Diverse looptijden
 • Budget Energie: Ook zakelijke gebruikers
 • NLE: Scherpe welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Korting voor trouwe klanten
 • Engie: Goede korting
 • Oxxio: Verschillende termijnen
 • Pure energie: Goede korting
 • Powerpeers: Online facturen bekijken
 • Delta: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder in Kerkrade heet Enexis. Vervolgens rekent de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Kerkrade vinden we terug in gasregio 5. Dat vloeit voort in een toeslag van €0,01366 per M3.

Kerngegevens Kerkrade

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Kerkrade
 • (Net) nummer: 045
 • Bewoners: 46023
 • Hoofdpostcode: 6461
 • Populaire wijk: Kerkrade-West

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,789
 • Stroomtarief kwh: €0,226
 • Gem. gasverbruik: 1.494 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.995 kWh
energie-vergelijken-kerkrade

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de basisinfo. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Kerkrade ligt dat gemiddeld op circa 1.494 m3 en 2.995 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Normaal is het slim om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Van alle contracten zoek jij data m.b.t. herkomst energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Kerkrade, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een interessante actie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de aanbieder. Bijv. www.vattenfall.nl en energie.vanons.org. Jouw nieuwe energie-partij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Kerkrade


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €380 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref je 5 handige tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: korter douchen
 • Bezuinigtip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaartip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktisch advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Kerkrade. Daarna ben je het voordeligst uit. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Kerkrade. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verzorgt jouw betreffende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste leverancier. Onder andere Vattenfall, GreenChoice of Energieflex. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de energievergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.allure-energie.nl, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Kerkrade vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Kerkrade en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Kerkrade

De meeste leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Kerkrade. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene stroom uit Nederland”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Kerkrade vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Kerkrade kennen we diverse activiteiten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6460, 6461, 6462, 6463, 6464, 6465, 6466, 6467, 6468, 6469, 6471. In en rondom wijk Kerkrade-West, Kerkrade-Oost, Kerkrade-Noord kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Energiedirect overstappen in juli 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente