Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Heerlen

Direct energie vergelijken in Heerlen? Aan de hand van www.energiehunter.nl doorzoek je eenvoudig alle interessante bedrijven als o.a. NLE & Vandebron. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Heerlen voor jou de beste prijs heeft. Voorts lees je op onze website praktische info over onderwerpen als o.a. energiegebruik in de regio en handige bespaartips. Ook komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heerlen (www.heerlen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,787
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,224
Gemiddeld verbruik: 1.603 m3 en 3.247 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 255,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn populaire energieleveranciers in Heerlen?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Heerlen. Dat loopt van Pure Energie tot en met Eneco, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 45 bedrijven. Zij zijn allemaal aangesloten op het net van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario bieden wij de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heerlen voor jou is? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de vergelijkingstool vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Heerlen, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filters in de Energiehunter ontdek jij gemakkelijk een energiecontract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Heerlen

 • Vattenfall: Goede overstapbonus
 • Essent: Goede welkomstkorting
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: Budget korting
 • NLE: Met praktische energie-bespaartips
 • Energiedirect.nl: CO2-neutraal gas
 • Engie: Scherpe overstapkorting
 • Oxxio: Overzichtelijke contracten
 • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
 • Powerpeers: 100% duurzaam, geen kolen
 • Delta: Energie uit Zeeland

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten organisaties en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Heerlen heet Enexis. Daarbij verwerkt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Heerlen hoort bij gasregio 5. Dat vloeit voort in een opslag van €0,01366 per M3.

Facts and figures Heerlen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heerlen
 • Netnummer: 045
 • Bewoners: 87406
 • Centrale postcode: 6401
 • Veel gezochte wijk: Maria

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,787
 • Stroomtarief kwh: €0,224
 • Gem. gasverbruik: 1.603 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.247 kWh
energie-vergelijken-heerlen

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinformatie. Onder andere grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Heerlen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.603 m3 en 3.247 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze aspecten bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Normaliter is het verstandig om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle beschikbare energie aanbieders. Van alle pakketten achterhaal jij voorwaarden aangaande type energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Heerlen, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante actie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de leverancier. Zoals www.engie.nl of natuurlijk www.unitedconsumers.com. De nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Heerlen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €375 voordeel geven. Daarentegen, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigadvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktisch advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaartip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Heerlen. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Heerlen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verwerkt je nieuwe gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare aanbieder. Denk aan Engie, GreenChoice en ook Main energie. Tevens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Heerlen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Heerlen en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Heerlen

Een groot deel van de energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Heerlen. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies dan een filter voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Heerlen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Heerlen zijn er vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6400, 6401, 6411, 6412, 6413, 6414, 6415, 6416, 6417, 6418, 6419, 6421, 6422. In en rondom wijk Maria Gewanden en Terschuren, Mariarade, Hoensbroek-De Dem, Nieuw Lotbroek, De Koumen, Vrieheide-De Stack, Heerlerheide-Passart, Heksenberg, De Hei, Rennemig-Beersdal, Zeswegen-Nieuw Husken, Schandelen-Grasbroek, Meezenbroek-Schaesbergerveld, Heerlen-Centrum, Eikenderveld, Woonboulevard-Ten Esschen, Welten-Benzenrade, Bekkerveld, Caumerveld-Douve Weien, Molenberg, Heerlerbaan-Centrum, Heerlerbaan-Schil, De Beitel kan je in toenemende mate relatief goedkoop bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Vattenfall overstappen in juli 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente