Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Voerendaal

Eenvoudig energie vergelijken in Voerendaal? Geholpen door de energievergelijker check je probleemloos alle grote energieleveranciers als bijvoorbeeld Pure Energie en Budget Energie. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Voerendaal de laagste prijs biedt. Tevens vergaar je via de Energiehunter praktische info over zaken als bijvoorbeeld energieproblemen en concrete energiebespaartips. Tevens verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Voerendaal (www.voerendaal.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,786
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,247
Gemiddeld verbruik: 1.540 m3 en 3.026 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 370,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn goede energieleveranciers in Voerendaal?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Voerendaal. Van Vandebron tot Oxxio, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 40 bedrijven. Deze lopen allemaal via het netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Voerendaal is in juli 2024? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Via de energietarievenvergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Voerendaal, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filters in de tarievenvergelijker detecteer jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Voerendaal

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Essent: Goede welkomstbonus
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Greenchoice: Duidelijke website
 • Budget Energie: Scherpe korting
 • NLE: Scherpe welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Ook met zonnepanelen
 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • Oxxio: Beste bestelproces
 • Pure energie: Scherpe welkomstbonus
 • Powerpeers: Scherpe overstapbonus
 • Delta: Goede overstapkorting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Voerendaal betreft Enexis. Bovendien hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Voerendaal hoort bij gasregio 5. Dit komt overeen met een toeslag van €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Voerendaal

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Voerendaal
 • Netnummer: 043
 • Aantal bewoners: 12482
 • Centrale postcode: 6367
 • Veel gezochte wijk: Voerendaal

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,786
 • Stroomtarief kwh: €0,247
 • Gem. gasverbruik: 1.540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.026 kWh
energie-vergelijken-voerendaal

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Voerendaal bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.540 m3 en 3.026 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Alle ingevoerde gegevens werken door in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaliter is het voordeliger om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle erkende aanbieders van energie. Bij elk pakket check je info als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Voerendaal, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie korting gespot? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.vattenfall.nl of www.unitedconsumers.com. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Voerendaal


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €385 besparen. Echter, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand lees jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigtip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktische tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Voerendaal. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak is er sprake van een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Voerendaal. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw betreffende maatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn Oxxio, Budget Energie of Clean energie. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.vattenfall.nl, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Voerendaal vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Voerendaal en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Voerendaal

Veel energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Voerendaal. Toch zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan de selectie “Groen uit Nederland”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Voerendaal vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Voerendaal zijn er vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6312, 6367. In en rondom wijk Voerendaal, Kunrade, Ubachsberg, Klimmen, Ransdaal, Verspreide huizen Voerendaal kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 handige bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Check ook Essent.


Alle plaatsen in deze gemeente