Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Schinnen

Snel energie vergelijken in Schinnen? Met behulp van de Energiehunter tref je moeiteloos alle grote bedrijven als o.a. NLE en Vandebron. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Schinnen de beste deal heeft! Verder vind je op Energiehunter.nl uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en info over een energieneutrale woning. Bovendien geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Schinnen (www.schinnen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,790
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,239
Gemiddeld verbruik: 1.555 m3 en 3.089 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 300,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWat zijn de beste energieleveranciers in Schinnen?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Schinnen. Van Pure Energie tot Oxxio, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 kan je kiezen uit om en nabij 40 providers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Uitzoeken welke maatschappijen er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schinnen is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Dankzij de vergelijkingstool vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Schinnen, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van de keuzevakjes in de Energiehunter check je verrassend eenvoudig een energiecontract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Schinnen

 • Vattenfall: Aantrekkelijke korting
 • Essent: Aantrekkelijke korting
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Greenchoice: Online account
 • Budget Energie: Altijd scherpe acties
 • NLE: Goede korting
 • Energiedirect.nl: Ook flexibele prijzen
 • Engie: Transparante prijzen
 • Oxxio: Superslim besparen
 • Pure energie: Diverse looptijden
 • Powerpeers: Goede overstapkorting
 • Delta: Scherpe welkomstkorting

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Schinnen heet Enexis. Vervolgens calculeert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Schinnen hoort bij gasregio 5. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,01366 per M3.

Stats & Facts Schinnen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Schinnen
 • Netnummer: 046
 • Bewoners: 12960
 • Postcode: 6365
 • Lokale wijk: Wijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,790
 • Stroomtarief kwh: €0,239
 • Gem. gasverbruik: 1.555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.089 kWh
energie-vergelijken-schinnen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Schinnen is dat gemiddeld 1.555 m3 en 3.089 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. In algemene zin is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle erkende aanbieders + contracten. Bij elk pakket zoek je voorwaarden aangaande herkomst van stroom en gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Schinnen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier tegengekomen? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.greenchoice.nl en www.unitedconsumers.com. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Schinnen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €265 opleveren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Tip 1: ventileer kort en bewust
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigtip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigadvies 5: neem een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Schinnen. Dan betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Schinnen. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verwerkt de geselecteerde maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem de beste maatschappij. Bijvoorbeeld Engie, Powerpeers en ook Energieflex. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energiedirect.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Schinnen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Schinnen en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Schinnen

De meeste energie aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Schinnen. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker voor “Groen uit Nederland”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Schinnen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Schinnen zien we verscheidene initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6365. In wijk Wijk 00, Amstenrade – Oirsbeek kan je vaak tegen een gunstig tarief meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Engie overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente