Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Gulpen-Wittem

Eenvoudig energie vergelijken in Gulpen-Wittem? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je supersnel alle erkende energieleveranciers als Vattenfall en Engie. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Gulpen-Wittem de laagste prijs hanteert. Verder vind je op deze pagina bruikbare info over zaken zoals stroomtarieven en uitleg over jouw energierekening. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gulpen-Wittem (www.gulpen-wittem.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,786
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,223
Gemiddeld verbruik: 1.587 m3 en 3.215 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 260,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWelke energieleveranciers zijn er in Gulpen-Wittem?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Gulpen-Wittem. Dat gaat van Vandebron tot aan Energiedirect, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 50 energie aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk het net van Enexis. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Weten welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gulpen-Wittem is? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze tarievencheck vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Gulpen-Wittem, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels keuzes in de tarievenvergelijker check je gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Gulpen-Wittem

 • Vattenfall: Aantrekkelijke korting
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Greenchoice: Overzichtelijke contracten
 • Budget Energie: Exclusieve kortingen
 • NLE: Met praktische energie-bespaartips
 • Energiedirect.nl: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Engie: Scherpe korting
 • Oxxio: Hoge overstapkorting
 • Pure energie: Aantrekkelijke cashback
 • Powerpeers: Eenvoudig verbruik inzien
 • Delta: Altijd een eerlijke prijs

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder in Gulpen-Wittem is Enexis. Tevens gebruikt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door zijn leidingen. Gemeente Gulpen-Wittem maakt deel uit van de gasregio 5. Dat draait uit op een bijbetaling van €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Gulpen-Wittem

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gulpen-Wittem
 • (Net) nummer: 043
 • Aantal inwoners: 14508
 • Postcode: 6271
 • Lokale wijk: Gulpen

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,786
 • Stroomtarief kwh: €0,223
 • Gem. gasverbruik: 1.587 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.215 kWh
energie-vergelijken-gulpen-wittem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Gulpen-Wittem is het gemiddelde verbruik ong. 1.587 m3 en 3.215 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Doorgaans is het een goed idee om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle interessante energieleveranciers. Bij alle contracten zoek jij details zoals herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Gulpen-Wittem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijv. www.greenchoice.nl of natuurlijk www.leonzeewolde.nl. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Gulpen-Wittem


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €310 besparen. Echter, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via onze hunters check jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaaradvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktische tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Gulpen-Wittem. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk is er sprake van een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Gulpen-Wittem. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je toekomstige energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Zoals Eneco, NLE en Leon energie. Daarna bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Gulpen-Wittem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Gulpen-Wittem en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Gulpen-Wittem

Veel maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Gulpen-Wittem. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan uiteraard voor “100% groene stroom uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Gulpen-Wittem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Gulpen-Wittem zien we meerdere initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6270, 6271. Als bewoner van wijk Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook Essent overstappen in juli 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente