Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Meerssen

Zonder problemen energie vergelijken in Meerssen? Via de energievergelijker check je moeiteloos alle erkende energie aanbieders. Voorbeelden zijn NLE en Engie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Meerssen de laagste prijs biedt. Daarbij check je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over zaken als o.a. energieaansluitingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Meerssen (www.meerssen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,782
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,231
Gemiddeld verbruik: 1.571 m3 en 3.151 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 255,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Meerssen?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Meerssen. Dit varieert van Pure Energie tot en met Oxxio, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 45 bedrijven. Zij maken allemaal gebruik van de leidingen van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiehunter testen. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meerssen is op dit moment? Geef hierna de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze prijzencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Meerssen, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door keuzes in de energievergelijker vinden jullie probleemloos een contract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Meerssen

 • Vattenfall: Hoge overstapkorting
 • Essent: Hoge welkomstbonus
 • Eneco: Hoge overstapkorting
 • Greenchoice: Scherpe korting
 • Budget Energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • NLE: Exclusieve aanbiedingen
 • Energiedirect.nl: Met praktische energie-bespaartips
 • Engie: Goede overstapkorting
 • Oxxio: Transparant en eerlijk
 • Pure energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Powerpeers: Goede welkomstkorting
 • Delta: Scherpe welkomstkorting

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de tarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Meerssen heet Enexis. Ook verwerkt de Gasunie wisselende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Meerssen maakt deel uit van de gasregio 5. Dat vloeit voort in een vergoeding van €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Meerssen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Meerssen
 • Netnummer: 043
 • Inwoners: 19040
 • Postcodegebied: 6231
 • Veel gezochte wijk: Meerssen

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,782
 • Stroomtarief kwh: €0,231
 • Gem. gasverbruik: 1.571 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.151 kWh
energie-vergelijken-meerssen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Meerssen ligt dit gemiddeld op 1.571 m3 en nog eens 3.151 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten opzichte van looptijd zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Door de bank genomen is het voordeliger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij elk pakket check jij informatie zoals herkomst van stroom en gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Meerssen, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante actie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de leverancier. O.a. www.oxxio.nl of natuurlijk www.vrijopnaam.nl. Jouw toekomstige energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Meerssen


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €310 besparen. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktische tip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaaradvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaaradvies 5: kies voor een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Meerssen. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En tevens wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland hanteren we: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Meerssen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw toekomstige aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de goedkoopste leverancier. Bedrijven als Vattenfall, NLE of natuurlijk Fenor. Daarnaast selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je aanstaande energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.qwint.nl, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Meerssen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Meerssen en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Meerssen

Tal van energiemaatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Meerssen. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan het filter “Groene Energie uit Nederland”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Meerssen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Meerssen bestaan er steeds meer opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6230, 6231, 6235. In wijk Meerssen, Ulestraten, Bunde – Geulle kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Budget Energie overstappen in juli 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente