Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Echt-Susteren

Direct energie vergelijken in Echt-Susteren? Dankzij Energiehunter.nl check je gemakkelijk alle bekende energie aanbieders als bijvoorbeeld Vattenfall en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Echt-Susteren het goedkoopste contract aanbiedt. Verder check je via de energievergelijker handige info over topics als bijvoorbeeld energieaansluitingen en salderen. Daarnaast verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,783
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,220
Gemiddeld verbruik: 1.540 m3 en 3.120 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenonder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 350,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Echt-Susteren?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Echt-Susteren. Dit loopt van Budget Energie tot een speler als Engie, de keuze is enorm. Vandaag de dag zijn het zo’n 45 bedrijven. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Echt-Susteren is voor jouw verbruik? Voer hieronderde privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van de energievergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Echt-Susteren, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Middels jouw input in de energievergelijker zoek je zonder problemen een abonnement dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Echt-Susteren

 • Vattenfall: Eigen mobiele app
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Scherpe korting
 • Greenchoice: Scherpe welkomstbonus
 • Budget Energie: Vaste energieprijzen
 • NLE: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Diverse looptijden
 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • Oxxio: Jaarcheck
 • Pure energie: Scherpe overstapkorting
 • Powerpeers: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Delta: Hoge cashback

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de tarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder in Echt-Susteren betreft Enexis. Tevens hanteert de Gasunie separate tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Echt-Susteren hoort bij gasregio 5. Dit houdt in een vergoeding van €0,01366 per M3.

Feiten over Echt-Susteren

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Echt-Susteren
 • Regionummer: 0475
 • Aantal inwoners: 31943
 • Postcode: 6101
 • Populaire wijk: Susteren

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,783
 • Stroomtarief kwh: €0,220
 • Gem. gasverbruik: 1.540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.120 kWh
energie-vergelijken-echt-susteren

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Echt-Susteren gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.540 m3 en 3.120 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze details zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Gewoonlijk is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle pakketten tref je gegevens met betrekking tot herkomst energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Echt-Susteren, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die past bij jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een actuele korting gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Dit kan zijn www.budgetenergie.nl of www.innovaenergie.nl. De nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Echt-Susteren


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €345 korting realiseren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna bekijk je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaartip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktische tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktisch advies 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Echt-Susteren. Zo betaal je het minst voor je energie. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En vaak ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Echt-Susteren. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt de nieuwe gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Energiedirect, NLE en Energieflex. Tevens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eon.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage kosten en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Echt-Susteren vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Echt-Susteren en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Echt-Susteren

De meeste aanbieders ondersteunen onderwijl groene stroom in Echt-Susteren. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Echt-Susteren vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Echt-Susteren zijn er nogal wat opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6100, 6101, 6102. Wanneer je woont in wijk Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch kan je vaak tegen een gunstig tarief meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk ook Vandebron afsluiten in juli 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente