Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Roermond

Snel online energie vergelijken in Roermond? Middels onze website achterhaal je probleemloos alle interessante aanbieders als Essent en Energiedirect. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Roermond de laagste prijs biedt. Daarbij check je op onze website bruikbare info over onderwerpen als stroomtarieven en salderen. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Roermond (www.roermond.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,789
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,238
Gemiddeld verbruik: 1.540 m3 en 3.058 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 395,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn goede energieleveranciers in Roermond?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Roermond. Dat gaat van Pure Energie tot bijvoorbeeld Energiedirect, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik tellen we ruim 55 organisaties. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiehunter testen. Benieuwd welke organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roermond is die past bij jouw verbruik? Geef vlug de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energievergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Roermond, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filters in de prijzenvergelijker zoekt men eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Roermond

 • Vattenfall: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Handige Eneco Community
 • Greenchoice: Eigen account
 • Budget Energie: Ook modelcontracten
 • NLE: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Scherpe korting
 • Engie: Online account
 • Oxxio: Exclusieve aanbiedingen
 • Pure energie: Verschillende termijnen
 • Powerpeers: Inzicht in energiegebruik
 • Delta: Hoge welkomstbonus

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de onkosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Roermond is Enexis. Bovendien calculeert de Gasunie individuele tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Roermond maakt deel uit van de gasregio 5. Dat resulteert in een verhoging van €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Roermond

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Roermond
 • (Regio) nummer: 0475
 • Inwoners: 57010
 • Postcodegebied: 6041
 • Wijk: Centrum

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,789
 • Stroomtarief kwh: €0,238
 • Gem. gasverbruik: 1.540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.058 kWh
energie-vergelijken-roermond

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Dat betreft het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Roermond ligt dit gemiddeld op 1.540 m3 plus 3.058 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle contracten bekijk je data aangaande soort stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Roermond, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een actuele prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.oxxio.nl en www.innovaenergie.nl. Jouw aanstaande leverancier regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Roermond


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €375 korting realiseren. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hieronder vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: kouder douchen
 • Bezuinigtip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktisch advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Roermond. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Roermond. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw betreffende maatschappij de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste aanbieder. Denk aan Energiedirect, GreenChoice of Main energie. Hierna bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze vergelijker achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energiedirect.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Roermond vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Roermond en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Roermond

Een groot deel van de maatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Roermond. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Roermond vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Roermond zien we diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6040, 6041, 6042, 6043, 6044, 6045, 6049. Wanneer je woont in wijk Centrum, Roermond-Oost, Roermond-Zuid, Maasniel, Donderberg en Roosendael, Donderberg en Hoogvonderen, Asenray, Herten, Swalmen, Maasplassen kan je vaak financieel aantrekkelijk meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Energiedirect overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente