Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Cranendonck

Zonder problemen energie vergelijken in Cranendonck? Dankzij onze website achterhaal je moeiteloos alle beschikbare bedrijven als bijvoorbeeld NLE & Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Cranendonck prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij bekijk je via de Energiehunter praktische informatie over zaken zoals energiebesparing in huis en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Cranendonck (www.cranendonck.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,770
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,211
Gemiddeld verbruik: 1.410 m3 en 3.198 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 475,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn goede energieleveranciers in Cranendonck?

Wij zien best veel energieleveranciers in Cranendonck. Dit varieert van Pure Energie tot aanbieders zoals Engie, er zijn opties bij de vleet. In juni 2024 heb je de keuze uit zo’n 60 energieleveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Benieuwd welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cranendonck is in juni 2024? Voer vlug de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt elke Nederlander een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze prijzencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Cranendonck, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels selecties maken in de prijzenvergelijker detecteert men moeiteloos een contract dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Cranendonck

 • Vattenfall: Hoge overstapkorting
 • Essent: Scherpe cashback
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Greenchoice: Scherpe welkomstkorting
 • Budget Energie: Goede korting
 • NLE: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Engie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Oxxio: Ook flexibele prijzen
 • Pure energie: Meerdere contracten
 • Powerpeers: Hulp bij overstappen
 • Delta: Transparante prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Cranendonck is Enexis. Bovendien verwerkt de Gasunie aparte tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar netwerk. Gemeente Cranendonck hoort bij gasregio 5, 9. Dat resulteert in een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Stats & Facts Cranendonck

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Cranendonck
 • (Regio) nummer: 0495
 • Aantal inwoners: 20660
 • Centrale postcode: 6021
 • Populaire wijk: Budel

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,770
 • Stroomtarief kwh: €0,211
 • Gem. gasverbruik: 1.410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.198 kWh
energie-vergelijken-cranendonck

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Cranendonck ligt dit gemiddeld op 1.410 m3 en nog eens 3.198 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans loont het om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Van alle abonnementen vind jij voorwaarden aangaande soort stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Cranendonck, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante aanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.budgetenergie.nl en www.huismerkenergie.nl. De betreffende energie-partij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Cranendonck


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €260 voordeel geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Cranendonck. Zo ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En soms krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in beginsel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Cranendonck. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je geselecteerde gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste energieleverancier. Denk aan Oxxio, Powerpeers en Allure energie. Bij de volgende stap bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze vergelijker bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.huismerkenergie.nl, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Cranendonck vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Cranendonck en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Cranendonck

De meeste energiemaatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Cranendonck. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groen gas/elektra uit Nederland”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Cranendonck vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Cranendonck bestaan er tegenwoordig verscheidene activiteiten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6020, 6021. Als inwoner van wijk Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel kan je vaak zeer betaalbaar participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Noord-Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Energiedirect pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente