Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Venlo

Snel online energie vergelijken in Venlo? Door gebruik te maken van onze website tref je supersnel alle verkrijgbare aanbieders als GreenChoice & Oxxio. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Venlo de laagste prijs biedt. Tevens vergaar je via de Energiehunter handige info over topics als o.a. de netbeheerder en info over duurzame energie. Daarbij geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Venlo (www.venlo.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,784
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,245
Gemiddeld verbruik: 1.509 m3 en 3.279 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 410,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Venlo?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Venlo. Dat loopt van NLE tot Energiedirect, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag kun je kiezen uit circa 40 energie aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via de infrastructuur van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de oplossing. Uitzoeken welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Venlo is voor jouw verbruik? Geef hieronderde benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Nederlander een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via onze tarievencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Venlo, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties maken in de Energiehunter bekijk je gemakkelijk een abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Venlo

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Met slimme thermostaat
 • Eneco: Handige website
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: Scherpe welkomstbonus
 • NLE: Scherpe welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Exclusieve aanbiedingen
 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • Oxxio: Overzichtelijke contracten
 • Pure energie: De allergroenste energie
 • Powerpeers: Aantrekkelijke cashback
 • Delta: Scherpe korting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van aanbieders en de tarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Venlo is Enexis. Daarbij heeft de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Venlo valt onder gasregio 5. Dat betekent een aanvulling van €0,01366 per M3.

Informatie over Venlo

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Venlo
 • Regionummer: 077
 • Bewoners: 100371
 • Postcodegebied: 5901
 • Lokale wijk: Venlo-Centrum

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,784
 • Stroomtarief kwh: €0,245
 • Gem. gasverbruik: 1.509 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.279 kWh
energie-vergelijken-venlo

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Venlo bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.509 m3 en 3.279 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van elk contract lees jij informatie aangaande soort energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Venlo, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die rijmt met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige aanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het bedrijf. Onder andere www.delta.nl en ook www.huismerkenergie.nl. Jouw aanstaande energie-partij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Venlo


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €295 bonus betekenen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Op energiehunter.nl lees je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktische tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktisch advies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Praktische tip 5: check regelmatig de radiatoren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: maak een sport van het overstappen in Venlo. Zo ben je het voordeligst uit. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Venlo. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert je aanstaande gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste aanbieder. Bedrijven als Energiedirect, Pure Energie of natuurlijk Innova energie. Tevens neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De geselecteerde leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de Energiehunter bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.cleanenergy.nl, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Venlo vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Venlo en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Venlo

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Venlo. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Venlo vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Venlo zijn er meerdere plannen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5900, 5901, 5902, 5911, 5912, 5913, 5914, 5915, 5916, 5921, 5922, 5923, 5924, 5925, 5926, 5927, 5928. In de buurt van wijk Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld kan je in toenemende mate relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Powerpeers overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente