Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Maasdriel

Gemakkelijk energie vergelijken in Maasdriel? Dankzij onze website vergelijk je snel en simpel alle relevante bedrijven zoals NLE en Engie. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Maasdriel het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts verzamel je via onze vergelijker waardevolle informatie over thema’s als tarieven en info over een energieneutrale woning. Bovendien vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Maasdriel (www.maasdriel.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,778
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,221
Gemiddeld verbruik: 1.436 m3 en 3.163 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 265,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Maasdriel?

Wij zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Maasdriel. Dit loopt van Powerpeers tot aan Engie, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In augustus 2021 heb je de keuze uit zo’n 60 bedrijven. Deze aanbieders lopen allemaal via de leidingen van Liander. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij bij ons terecht. Bekijken welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maasdriel is voor jouw situatie? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energievergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Maasdriel, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties in de prijzenvergelijker checken jullie gemakkelijk een energieproduct dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Maasdriel

 • Vattenfall: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Scherpe overstapbonus
 • Greenchoice: Hoge welkomstbonus
 • Budget Energie: Exclusieve aanbiedingen
 • NLE: Eenvoudig verbruik inzien
 • Energiedirect.nl: Alles direct online regelen
 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • Oxxio: Beste energieleverancier
 • Pure energie: Uitstekende klantenservice
 • Powerpeers: Scherpe welkomstkorting
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstkorting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2021)

De producten van aanbieders en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Maasdriel heet Liander. Eveneens neemt de Gasunie separate tarieven per regio voor het toevoeren van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Maasdriel valt in de gasregio 1. Dat betekent een bijdrage van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Maasdriel

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Maasdriel
 • (Net) nummer: 073
 • Inwoners: 24084
 • Postcodegebied: 5855
 • Populaire wijk: Kerkdriel

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,778
 • Stroomtarief kwh: €0,221
 • Gem. gasverbruik: 1.436 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.163 kWh
energie-vergelijken-maasdriel

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je contactgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Maasdriel ligt dit gemiddeld op 1.436 m3 & 3.163 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Rondom prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In de regel loont het om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle populaire energie aanbieders. Bij alle abonnementen zie je specificaties over soort energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Maasdriel, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante aanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.vattenfall.nl en ook www.unitedconsumers.com. Jouw aanstaande energie-partij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Maasdriel


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan ruim €315 opleveren. Daartegenover, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigadvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigtip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Maasdriel. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Maasdriel. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je nieuwe gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld Oxxio, GreenChoice en ook HVC. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.nl tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Maasdriel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Maasdriel en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Maasdriel

Bijna alle bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Maasdriel. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “100% groene stroom uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Maasdriel vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Maasdriel zien we meerdere plannen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5325, 5855. Wanneer je woont in wijk Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum kan je steeds vaker vrij voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Gelderland energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk ook GreenChoice prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente