Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Venray

Gemakkelijk energie vergelijken in Venray? Met behulp van deze website vergelijk je overzichtelijk alle interessante energie aanbieders als o.a. GreenChoice & Oxxio. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Venray de laagste prijs biedt. Verder vergaar je via onze vergelijker uitgebreide info over onderwerpen als verschillende gasregio’s en slimme thermostaten. Voorts bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Venray (www.venray.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,785
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,246
Gemiddeld verbruik: 1.525 m3 en 2.995 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 385,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWelke energieleverancier kiezen in Venray?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Venray. Van Delta tot aanbieders zoals Essent, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment kun je kiezen uit circa 55 providers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de leidingen van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiehunter testen. Bekijken welke energie-organisaties tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Venray is op dit moment? Geef snel de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van de energietarievenvergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Venray, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door selecties in de tool achterhaal je moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Venray

 • Vattenfall: Online facturen bekijken
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Aantrekkelijke korting
 • Greenchoice: Online grip op je kosten
 • Budget Energie: Diverse looptijden
 • NLE: Altijd bereikbaar
 • Energiedirect.nl: Goede overstapkorting
 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • Oxxio: Met opties voor salderen
 • Pure energie: Verschillende termijnen
 • Powerpeers: Diverse looptijden
 • Delta: Hoge welkomstkorting

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de vergoedingen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net hanteert zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder in Venray betreft Enexis. Bovendien heeft de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente Venray valt onder gasregio 5. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Venray

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Venray
 • Netnummer: 0478
 • Aantal inwoners: 43291
 • Postcode: 5801
 • Lokale wijk: Venray

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,785
 • Stroomtarief kwh: €0,246
 • Gem. gasverbruik: 1.525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.995 kWh
energie-vergelijken-venray

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de basisinfo. Dit zijn het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Venray bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.525 m3 + 2.995 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De genoemde zaken zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het slim om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Van alle pakketten achterhaal je informatie m.b.t. type stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Venray, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie prijsaanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.delta.nl + www.qwint.nl. Jouw toekomstige energieonderneming regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Venray


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €315 besparen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter bieden wij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigadvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaartip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Venray. Daarna ben je het voordeligst uit. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En misschien ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Venray. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert je gekozen maatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld Essent, Pure Energie en ook Qwint. Ook bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door Energiehunter.nl tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.oxxio.nl, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Venray vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Venray en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Venray

Bijna alle energieleveranciers ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Venray. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Ga dan voor een filter voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Venray vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Venray zijn er diverse stappen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5800, 5801, 5802, 5803, 5804. Als bewoner van wijk Venray, Overige kernen kan je soms financieel aantrekkelijk participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van NLE overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente