Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Helmond

Snel energie vergelijken in Helmond? Aan de hand van www.energiehunter.nl vergelijk je snel en simpel alle beschikbare maatschappijen zoals Vattenfall & Engie. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Helmond de beste deal heeft! Bovendien check je op deze pagina bruikbare informatie over zaken als bijv. leveranciers en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Helmond (www.helmond.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,763
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,228
Gemiddeld verbruik: 1.396 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenbij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleverancier kiezen in Helmond?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Helmond. Dat loopt van Powerpeers tot Vattenfall, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik tellen we ruim 55 energieleveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiehunter testen. Uitzoeken welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Helmond is op dit moment? Geef eenvoudig de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een storing, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energiehunter bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Helmond, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door jouw input in de prijzenvergelijker achterhaalt men verrassend eenvoudig een energiecontract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Helmond

 • Vattenfall: Hoge cashback
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Aantrekkelijke korting
 • Budget Energie: Goede korting
 • NLE: Goede overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstkorting
 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • Oxxio: Hoge korting
 • Pure energie: Zelf een windmolen kiezen
 • Powerpeers: Beste keus voor zonnepanelen
 • Delta: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen mei 2022)

De condities van gas en stroom aanbieders en de prijzen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Helmond betreft Enexis. Bovendien neemt de Gasunie aparte tarieven per regio voor logistieke kosten van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Helmond hoort bij gasregio 5, 9. Dit mondt uit in een vergoeding van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Helmond

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Helmond
 • (Net) nummer: 0492
 • Bewoners: 90127
 • Hoofdpostcode: 5701
 • Populaire wijk: Binnenstad

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,763
 • Stroomtarief kwh: €0,228
 • Gem. gasverbruik: 1.396 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-helmond

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Helmond is dit gemiddeld zo’n 1.396 m3 en nog eens 3.101 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De genoemde zaken beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Doorgaans is het slim om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle mogelijke energieleveranciers. Bij alle abonnementen lees jij specificaties aangaande oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de kostprijs van gas en elektra in Helmond, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier gecheckt? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het energiebedrijf. O.a. www.engie.nl en www.innovaenergie.nl. Jouw toekomstige energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Helmond


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan soms wel €330 besparen. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bieden wij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktisch advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktisch advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Helmond. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Meestal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Helmond. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt de toekomstige energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Budget Energie of Energie VanOns. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.cleanenergy.nl, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Helmond vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Helmond en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Helmond

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Helmond. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit Nederland”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Helmond vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Helmond bestaan er nogal wat opdrachten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5700, 5701, 5702, 5703, 5704, 5705, 5706, 5707, 5708, 5709. Wanneer je woont in wijk Binnenstad, Helmond-Oost, Helmond-Noord, ’t Hout, Brouwhuis, Helmond-West, Warande, Stiphout, Rijpelberg, Dierdonk, Brandevoort, Industriegebied Zuid kan je soms zeer betaalbaar meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Noord-Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk ook Budget Energie contracten.