Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Son en Breugel

Snel online energie vergelijken in Son en Breugel? Middels de Energiehunter check je overzichtelijk alle beschikbare aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Engie. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Son en Breugel de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast check je op deze pagina bruikbare informatie over items zoals gastarieven en handige bespaartips. Bovendien vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Son en Breugel (www.sonenbreugel.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,759
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,248
Gemiddeld verbruik: 1.424 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 320,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn goede energieleveranciers in Son en Breugel?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Son en Breugel. Van Pure Energie tot bijvoorbeeld Essent, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 40 bedrijven. Deze lopen allemaal via de infrastructuur van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Weten welke aanbieders actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Son en Breugel is? Vul snel de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze handige vergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Son en Breugel, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v de keuzevakjes in de tool checkt men simpel en snel een energie-abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Son en Breugel

 • Vattenfall: Diverse looptijden
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Greenchoice: Grip op verbruik en de kosten
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • NLE: Overzichtelijke contracten
 • Energiedirect.nl: Verschillende termijnen
 • Engie: Beoordeeld met een 8.4
 • Oxxio: Overzichtelijke contracten
 • Pure energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • Powerpeers: Ook flexibele prijzen
 • Delta: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2022)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Son en Breugel betreft Enexis. Eveneens gebruikt de Gasunie individuele tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Son en Breugel behoort tot gasregio 5, 9. Dit mondt uit in een aanvulling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Informatie over Son en Breugel

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,759
 • Stroomtarief kwh: €0,248
 • Gem. gasverbruik: 1.424 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-son-en-breugel

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Onder andere omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Son en Breugel is het gemiddelde verbruik ong. 1.424 m3 en 3.101 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze factoren hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans loont het om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een handig overzicht met alle populaire aanbieders van energie. Bij ieder contract achterhaal je details met betrekking tot type energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Son en Breugel, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijv. www.oxxio.nl of www.allure-energie.nl. De door jou gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Son en Breugel


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan ruim €310 korting realiseren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.nl check jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktisch advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigadvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Son en Breugel. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk is er sprake van een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Son en Breugel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw nieuwe leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe energieleverancier. Bedrijven als Energiedirect, Budget Energie of natuurlijk Energie VanOns. Tevens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je nieuwe energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eon.nl, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Son en Breugel vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Son en Breugel en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Son en Breugel

Bijna alle energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Son en Breugel. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de selectie “Groen uit Nederland”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Son en Breugel vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Son en Breugel zien we steeds meer initiatievenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5690, 5691, 5692, 5694. In huizenbezitter in wijk Son, Breugel kan je soms heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Engie tarieven.