Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Best

Direct energie vergelijken in Best? Dankzij de energievergelijker vind je moeiteloos alle grote bedrijven als o.a. Pure Energie & Engie. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Best prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij verzamel je op Energiehunter.nl praktische info over items als bijv. gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Tevens bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Best (www.gemeentebest.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2022€0,764
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2022€0,205
Gemiddeld verbruik: 1.453 m3 en 3.328 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 345,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Best?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Best. Dat loopt van Vandebron tot aan Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2022 zijn het zo’n 45 maatschappijen. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Best is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Best, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Geholpen door filters in de vergelijkingstool zoek je eenvoudig een contract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Best

 • Vattenfall: Online grip op je kosten
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Scherpe overstapbonus
 • Greenchoice: Ook modelcontracten
 • Budget Energie: Met opties voor salderen
 • NLE: Hoge cashback
 • Energiedirect.nl: Sinds 2002
 • Engie: Online account
 • Oxxio: Oxxio App voor mobiel
 • Pure energie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Powerpeers: Meerdere contracten
 • Delta: Hoge overstapkorting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2022)

De producten van energie-organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder in Best betreft Enexis. Vervolgens neemt de Gasunie wisselende tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Best hoort bij gasregio 5, 9. Dat draait uit op een vergoeding van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Kerngegevens Best

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Best
 • (Regio) nummer: 0499
 • Inwoners: 28976
 • Hoofdpostcode: 5681
 • Lokale wijk: Best

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,764
 • Stroomtarief kwh: €0,205
 • Gem. gasverbruik: 1.453 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.328 kWh
energie-vergelijken-best

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Best bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.453 m3 en 3.328 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Gewoonlijk is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle populaire energiebedrijven. Van elk pakket check jij data als oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Best, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede actie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het bedrijf. Zoals www.budgetenergie.nl of www.mainenergie.nl. Jouw aanstaande energie-partij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Best


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2022 kan in sommige gevallen wel €345 korting realiseren. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder check je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaartip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktisch advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaartip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Best. In dat geval is de besparing het grootst. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2022 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Best. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt de betreffende gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Zoals Eneco, Delta + Allure energie. Daarna bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van deze website achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.fenor.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Best vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Best en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Best

Een aanzienlijk deel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Best. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Best vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Best onderscheiden we verscheidene stappen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5680, 5681, 5682, 5683, 5684, 5685. In wijk Best kan je meer en meer relatief goedkoop meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Vandebron.