Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Heeze-Leende

Snel energie vergelijken in Heeze-Leende? Middels Energiehunter.nl check je eenvoudig alle interessante leveranciers als bijv. Pure Energie & Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Heeze-Leende prijstechnisch het meest interessant is. Verder check je op deze pagina belangrijke informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld energiebelastingen en slimme thermostaten. Verder bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heeze-Leende (www.heeze-leende.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,762
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,227
Gemiddeld verbruik: 1.382 m3 en 3.395 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 290,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleverancier kiezen in Heeze-Leende?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Heeze-Leende. Dit loopt van Delta tot aan Oxxio, er zijn opties bij de vleet. Vandaag tellen we ruim 50 aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Achterhalen welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heeze-Leende is op dit moment? Geef gelijk jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Heeze-Leende, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Dankzij jouw input in de energievergelijker check je simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Heeze-Leende

 • Vattenfall: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Hoge overstapbonus
 • Eneco: Toon; slim besparen
 • Greenchoice: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Budget Energie: Verschillende termijnen
 • NLE: Gemakkelijk overstappen
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke cashback
 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • Oxxio: Verschillende termijnen
 • Pure energie: Vaste energieprijzen
 • Powerpeers: Eigen account
 • Delta: Meerdere contracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Heeze-Leende is Enexis. Daarnaast verwerkt de Gasunie specifieke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Heeze-Leende hoort bij gasregio 5, 9. Dit mondt uit in een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Heeze-Leende

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,762
 • Stroomtarief kwh: €0,227
 • Gem. gasverbruik: 1.382 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.395 kWh
energie-vergelijken-heeze-leende

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Heeze-Leende ligt dit gemiddeld op 1.382 m3 & 3.395 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Dit alles hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Bij ieder abonnement zoek je details aangaande herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Heeze-Leende, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de website van de onderneming. Zoals www.eneco.nl en ook www.cleanenergy.nl. De betreffende energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Heeze-Leende


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €290 rendement bieden. Desondanks, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Via de energiehunter tref jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: sluit de klep van de open haard
 • Tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigtip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bespaartip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters geven als tip: maak een sport van het overstappen in Heeze-Leende. Daarna bespaar je het meeste geld. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Heeze-Leende. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt jouw gekozen aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare energieaanbieder. Bedrijven als Vattenfall, Powerpeers + Vrijopnaam. Daarna bepaal je de ingangsdatum van het contract. De toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.greenchoice.nl, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Heeze-Leende vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Heeze-Leende en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Heeze-Leende

Een groot deel van de energieleveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Heeze-Leende. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groene Energie uit Nederland”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Heeze-Leende vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Heeze-Leende zien we meerdere projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5590, 5591. Wanneer je woont in wijk Heeze, Leende, Leenderstrijp, Sterksel kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over GreenChoice contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente