Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Reusel-De Mierden

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Reusel-De Mierden? Via www.energiehunter.nl vind je snel en simpel alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn Essent & Budget Energie. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Reusel-De Mierden prijstechnisch het meest interessant is. Tevens check je op deze website handige info over items als verschillende gasregio’s en salderen. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Reusel-De Mierden (www.reuseldemierden.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,776
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,241
Gemiddeld verbruik: 1.453 m3 en 3.198 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 495,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Reusel-De Mierden?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Reusel-De Mierden. Van Budget Energie tot een speler als Eneco, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 50 aanbieders. Deze bedrijven gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context is de energiehunter toe te passen. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Reusel-De Mierden is? Geef direct de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze handige vergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Reusel-De Mierden, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Via filteren in de vergelijkingstool achterhaal je probleemloos een energieproduct dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Reusel-De Mierden

 • Vattenfall: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Duidelijke website
 • Greenchoice: Hoge welkomstkorting
 • Budget Energie: Scherpe korting
 • NLE: Vaste energieprijzen
 • Energiedirect.nl: Beste klantadviseurs
 • Engie: Met opties voor salderen
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Pure energie: Meerdere contracten
 • Powerpeers: Online facturen bekijken
 • Delta: Scherpe cashback

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen mei 2022)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder in Reusel-De Mierden betreft Enexis. Eveneens calculeert de Gasunie individuele tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Reusel-De Mierden behoort tot gasregio 5, 9. Dat resulteert in een toeslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Facts and figures Reusel-De Mierden

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,776
 • Stroomtarief kwh: €0,241
 • Gem. gasverbruik: 1.453 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.198 kWh
energie-vergelijken-reusel-de-mierden

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Reusel-De Mierden is het gemiddelde verbruik ong. 1.453 m3 en 3.198 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Doorgaans loont het om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een handig overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle pakketten achterhaal je info als herkomst energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Reusel-De Mierden, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die past bij jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende actie gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Bijv. www.greenchoice.nl + www.cleanenergy.nl. De betreffende leverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Reusel-De Mierden


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan ruim €325 opleveren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bieden wij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaartip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaaradvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigadvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaartip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers adviseren: maak een sport van het overstappen in Reusel-De Mierden. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Reusel-De Mierden. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je geselecteerde gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn Oxxio, Budget Energie + Anode energie. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je gekozen maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Met behulp van deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.mainenergie.nl, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Reusel-De Mierden vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Reusel-De Mierden en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Reusel-De Mierden

Bijna alle leveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Reusel-De Mierden. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Neem dan een filter voor “Groen uit Nederland”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Reusel-De Mierden vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Reusel-De Mierden zijn er verscheidene stappen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5540, 5541. Wanneer je woont in wijk Reusel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel kan je wellicht tegen een gunstig tarief meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Noord-Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check de 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Vandebron abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente