Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Veldhoven

Op je gemak energie vergelijken in Veldhoven? Aan de hand van onze vergelijker tref je overzichtelijk alle bekende energie aanbieders zoals Vattenfall en Budget Energie. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Veldhoven de beste deal heeft! Daarnaast check je op deze pagina praktische info over zaken zoals energieaansluitingen en vaste of variabele tarieven. Tevens geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Veldhoven (www.veldhoven.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,764
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,253
Gemiddeld verbruik: 1.368 m3 en 3.262 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle organisaties onder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 455,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWat zijn goede energieleveranciers in Veldhoven?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Veldhoven. Dat gaat van Powerpeers tot een speler als Energiedirect, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag tellen we ruim 50 providers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze tool de oplossing. Nieuwsgierig welke maatschappijen er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Veldhoven is? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een gasstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de vergelijkingstool vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Veldhoven, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van selecties in de tarievenvergelijker zoeken jullie moeiteloos een energiecontract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Veldhoven

 • Vattenfall: Diverse looptijden
 • Essent: Scherpe overstapbonus
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Greenchoice: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Budget Energie: Uitstekende klantenservice
 • NLE: Scherpe cashback
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke korting
 • Engie: Aantrekkelijke korting
 • Oxxio: Altijd scherpe acties
 • Pure energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Powerpeers: 100% duurzaam, geen kolen
 • Delta: Eenvoudig verbruik inzien

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen augustus 2022)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er meerdere beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Veldhoven heet Enexis. Tevens calculeert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar leidingnet. Gemeente Veldhoven vinden we terug in gasregio 5, 9. Dit komt overeen met een verhoging van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Veldhoven

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Veldhoven
 • (Regio) nummer: 040
 • Aantal bewoners: 44317
 • Hoofdpostcode: 5501
 • Veel gezochte wijk: Veldhoven

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,764
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1.368 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.262 kWh
energie-vergelijken-veldhoven

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Onder andere aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Veldhoven ligt dat gemiddeld op circa 1.368 m3 en 3.262 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Rondom prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel loont het om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een lijst met alle interessante energie aanbieders. Van alle contracten tref jij informatie met betrekking tot soort stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Veldhoven, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante kortingsactie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.nle.nl of natuurlijk www.vastelastenbond.nl. De door jou gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Veldhoven


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan ruim €295 bonus betekenen. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hieronder tref je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Veldhoven. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En soms krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Veldhoven. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt de betreffende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Bedrijven als Vattenfall, Budget Energie en Clean energie. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energieflex.nl, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage kosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Veldhoven vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Veldhoven en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Veldhoven

Het gros van de maatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Veldhoven. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene energie uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Veldhoven vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Veldhoven zien we allerlei acties binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5500, 5501, 5502, 5503, 5504, 5505, 5506, 5507, 5508, 5509. Wanneer je woont in wijk Veldhoven, Noordelijk Woongebied, Oerle kan je soms relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Vandebron tarieven.