Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Cuijk

Eenvoudig energie vergelijken in Cuijk? Door gebruik te maken van onze website tref je snel en simpel alle erkende bedrijven. Je kunt denken aan NLE en Energiedirect. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Cuijk het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je via de energievergelijker nuttige info info over onderwerpen als energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Voorts vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Cuijk (www.cuijk.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,771
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,212
Gemiddeld verbruik: 1.424 m3 en 3.230 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 320,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn de beste energieleveranciers in Cuijk?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Cuijk. Van Budget Energie tot een speler als Essent, de keuze is enorm. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 50 providers. Deze werken uitsluitend met de infrastructuur van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Weten welke maatschappijen mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cuijk is in juli 2024? Vul gemakkelijk de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Via de energievergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Cuijk, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Middels keuzes in onze vergelijker bekijk jij eenvoudig een product dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Cuijk

 • Vattenfall: Goede overstapkorting
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Met opties voor salderen
 • Greenchoice: Klantvriendelijkste energieleverancier
 • Budget Energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • NLE: Hoge korting
 • Energiedirect.nl: Goede overstapkorting
 • Engie: Goede klantenservice
 • Oxxio: Scherpe welkomstbonus
 • Pure energie: Stroom uit eigen windprojecten
 • Powerpeers: Hoge welkomstkorting
 • Delta: Handige website

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Cuijk heet Enexis. Daarnaast hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door zijn leidingen. Gemeente Cuijk hoort bij gasregio 5, 9. Dit komt overeen met een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Cuijk

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Cuijk
 • (Net) nummer: 0485
 • Aantal bewoners: 24608
 • Postcodegebied: 5431
 • Lokale wijk: Cuijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,771
 • Stroomtarief kwh: €0,212
 • Gem. gasverbruik: 1.424 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.230 kWh
energie-vergelijken-cuijk

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Cuijk bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.424 m3 & 3.230 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaal is het voordeliger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle beschikbare aanbieders van energie. Van ieder abonnement lees je details aangaande herkomst energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Cuijk, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende leverancier beschikbaar? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de maatschappij. Bijv. www.greenchoice.nl + www.mainenergie.nl. De door jou gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Cuijk


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €360 besparen. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand profiteer je van 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaartip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktische tip 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Cuijk. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Cuijk. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt je nieuwe leverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bedrijven als Eneco, Powerpeers of Qwint. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via www.energiehunter.nl ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.pure-energie.nl, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Cuijk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Cuijk en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Cuijk

Tal van energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Cuijk. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit Nederland”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Cuijk vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Cuijk bestaan er steeds meer stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5430, 5431, 5432. Als bewoner van wijk Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden kan je steeds vaker extra voordelig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Engie pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente