Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Landerd

Snel online energie vergelijken in Landerd? Geholpen door www.energiehunter.nl ontdek je supersnel alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Essent en Eneco. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Landerd voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je via de Energiehunter uitgebreide informatie over thema’s zoals energieproblemen en tips om te besparen op energie. Voorts geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Landerd (www.landerd.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,767
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,232
Gemiddeld verbruik: 1.453 m3 en 3.230 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenonder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 385,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWat zijn populaire energieleveranciers in Landerd?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Landerd. Dat loopt van Budget Energie tot bijvoorbeeld Engie, er zijn opties bij de vleet. Vandaag tellen we ruim 60 organisaties. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval biedt onze tool de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Landerd is op dit moment? Vul snel jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energievergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Landerd, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via filters in de tool detecteert men simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Landerd

 • Vattenfall: Powerdeal
 • Essent: Eigen energiepakket samenstellen
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Greenchoice: Goede overstapbonus
 • Budget Energie: Ook met zonnepanelen
 • NLE: Goede klantenservice
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Engie: Hoge overstapkorting
 • Oxxio: Handige website
 • Pure energie: Goede klantenservice
 • Powerpeers: Hoge welkomstkorting
 • Delta: Goede klantenservice

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2022)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de prijzen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Landerd betreft Enexis. Ook rekent de Gasunie separate tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Landerd hoort bij gasregio 5, 9. Dat resulteert in een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Landerd

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Landerd
 • Netnummer: 0486
 • Aantal bewoners: 15303
 • Postcodegebied: 5410
 • Lokale wijk: Schaijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,767
 • Stroomtarief kwh: €0,232
 • Gem. gasverbruik: 1.453 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.230 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-landerd

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Landerd is dit gemiddeld zo’n 1.453 m3 en 3.230 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze details hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement zie je voorwaarden m.b.t. type energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Landerd, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire leverancier tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.engie.nl en www.energieflex.nl. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Landerd


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan in sommige gevallen wel €270 voordeel geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters bekijk je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigadvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktisch advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Landerd. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En wellicht krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Landerd. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt je aankomende leverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe leverancier. Bijv. Vattenfall, Budget Energie + Vastelastenbond. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum (start levering). De aanstaande gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.fenor.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Landerd vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Landerd en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Landerd

Tal van organisaties leveren inmiddels groene stroom in Landerd. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Landerd vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Landerd bestaan er nogal wat opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5374, 5410, 5411. In de buurt van wijk Schaijk, Reek, Zeeland, Verspreide huizen Zeeland kan je soms met financiële bonussen deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Noord-Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 handige bespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Check ook Essent abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente