Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Grave

Snel energie vergelijken in Grave? Door gebruik te maken van deze website doorzoek je eenvoudig alle interessante aanbieders als o.a. Pure Energie en Eneco. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Grave de scherpste prijs kan bieden. Voorts check je op deze pagina belangrijke informatie over thema’s zoals stroomtarieven en tips om te besparen op energie. Daarnaast verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Grave (www.grave.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,759
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,224
Gemiddeld verbruik: 1.467 m3 en 3.295 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvennaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 310,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn de beste energieleveranciers in Grave?

Wij zien nogal wat energieleveranciers in Grave. Dat loopt uiteen van NLE tot Oxxio, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 50 aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grave is in mei 2022? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Grave, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filteren in de tarievenvergelijker achterhaalt men verrassend eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Grave

 • Vattenfall: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Hoge overstapbonus
 • Greenchoice: Grip op verbruik en de kosten
 • Budget Energie: Goede welkomstkorting
 • NLE: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Online account
 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • Oxxio: Superslim besparen
 • Pure energie: Transparant en eerlijk
 • Powerpeers: Online inzicht in verbruik
 • Delta: Eigen termijnbedrag kiezen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen mei 2022)

De beschikbare producten energieleveranciers en de onkosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder in Grave is Enexis. Vervolgens calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar netwerk. Gemeente Grave is ingedeeld in gasregio 5, 9. Dit mondt uit in een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Kerngegevens Grave

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Grave
 • (Net) nummer: 0486
 • Aantal bewoners: 12643
 • Postcodegebied: 5361
 • Populaire wijk: Grave

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,759
 • Stroomtarief kwh: €0,224
 • Gem. gasverbruik: 1.467 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.295 kWh
energie-vergelijken-grave

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Grave is dit gemiddeld zo’n 1.467 m3 + 3.295 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De genoemde zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Inzake abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans loont het om jaarlijks weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van elk contract vind jij specificaties over herkomst energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Grave, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede actie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de energieleverancier. Bijv. www.energiedirect.nl + www.leonzeewolde.nl. De betreffende leverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Grave


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan ruim €290 bonus betekenen. Echter, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktische tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktisch advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaaradvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Wij van Energiehunter.nl zeggen: maak een sport van het overstappen in Grave. Dan realiseer je de hoogste besparing. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Meestal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Grave. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de aanstaande gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Bedrijven als Vattenfall, NLE of natuurlijk Fenor. Bij de volgende stap bepaal je de startdatum van het abonnement. Je gekozen energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.nl, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Grave vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Grave en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Grave

Tal van bedrijven faciliteren vandaag de dag groene stroom in Grave. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groen gas/elektra uit Nederland”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Grave vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Grave zien we verscheidene opdrachten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5360, 5361. In de buurt van wijk Grave, Escharen, Velp, Gassel kan je meer en meer relatief goedkoop participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Engie contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente