Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zaltbommel

Eenvoudig energie vergelijken in Zaltbommel? Via Energiehunter.nl doorzoek je supersnel alle erkende energiebedrijven. Je kunt denken aan NLE & Budget Energie. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Zaltbommel de laagste prijs biedt. Tevens vind je via de Energiehunter belangrijke informatie over thema’s als maatschappijen en slimme thermostaten. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zaltbommel (www.zaltbommel.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,769
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,243
Gemiddeld verbruik: 1.495 m3 en 2.918 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 440,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWat zijn de beste energieleveranciers in Zaltbommel?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Zaltbommel. Dit loopt van NLE tot aanbieders zoals Vattenfall, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik zijn het zo’n 50 maatschappijen. Zij maken allemaal gebruik van het netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiehunter testen. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zaltbommel voor jou is? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Middels de energievergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Zaltbommel, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties in de energievergelijker bekijk je gemakkelijk een overeenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Zaltbommel

 • Vattenfall: Transparante prijzen
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Scherpe cashback
 • Greenchoice: Groene energie
 • Budget Energie: Goede korting
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Eigen account
 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • Oxxio: Hoge overstapkorting
 • Pure energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Goede klantenservice

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2021)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder rekent weer andere onkosten voor transport. De huidige netbeheerder in Zaltbommel is Liander. Ook verwerkt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transport van gas via haar netwerk. Gemeente Zaltbommel valt in de gasregio 1. Dat resulteert in een verhoging van €0,00518 per M3.

Feiten over Zaltbommel

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Zaltbommel
 • Netnummer: 0418
 • Aantal bewoners: 27543
 • Postcode: 5301
 • Populaire wijk: Zaltbommel

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,769
 • Stroomtarief kwh: €0,243
 • Gem. gasverbruik: 1.495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.918 kWh
energie-vergelijken-zaltbommel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Zaltbommel is dit gemiddeld zo’n 1.495 m3 + 2.918 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende looptijd heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. In algemene zin is het een goed idee om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket check je gegevens m.b.t. soort energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Zaltbommel, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte leverancier gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Denk aan www.essent.nl of www.anode.nl. De door jou gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Zaltbommel


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan wel €310 rendement bieden. Evenwel, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hierna bieden wij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktisch advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaartip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigadvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktische tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van Energiehunter.nl geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Zaltbommel. Zo ben je het voordeligst uit. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Zaltbommel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verwerkt de nieuwe energie-aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste aanbieder. Zoals Eneco, Powerpeers en ook Leon energie. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw toekomstige gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de Energiehunter ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. energie.vanons.org, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Zaltbommel vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Zaltbommel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Zaltbommel

De meeste energiemaatschappijen leveren momenteel groene stroom in Zaltbommel. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de optie “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Zaltbommel vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Zaltbommel onderscheiden we vele plannen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5300, 5301, 5302. Als bewoner van wijk Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert kan je in toenemende mate met financiële bonussen participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Gelderland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bezoek ook Oxxio vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente