Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Boxtel

Eenvoudig energie vergelijken in Boxtel? Via Energiehunter.nl vind je overzichtelijk alle beschikbare bedrijven als bijvoorbeeld Delta en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Boxtel de laagste prijs hanteert. Bovendien verzamel je op onze website nuttige informatie informatie over thema’s als verschillende gasregio’s en tips om te besparen op energie. Daarnaast komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Boxtel (www.boxtel.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,768
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,209
Gemiddeld verbruik: 1.382 m3 en 3.133 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 445,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWelke energieleverancier kiezen in Boxtel?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Boxtel. Dat gaat van GreenChoice tot aan Essent, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment zijn het zo’n 60 aanbieders. Zij lopen allemaal via de leidingen van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Nieuwsgierig welke energieleveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boxtel is op dit moment? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze vergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Boxtel, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties maken in de vergelijkingstool detecteren jullie zonder problemen een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Boxtel

 • Vattenfall: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Greenchoice: Goede welkomstbonus
 • Budget Energie: Met praktische energie-bespaartips
 • NLE: Eenvoudig verbruik inzien
 • Energiedirect.nl: Goede overstapkorting
 • Engie: Goede welkomstbonus
 • Oxxio: Goede korting
 • Pure energie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Powerpeers: Scherpe welkomstbonus
 • Delta: Exclusieve kortingen

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder in Boxtel is Enexis. Vervolgens rekent de Gasunie wisselende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar netwerk. Gemeente Boxtel valt onder gasregio 5, 9. Dit komt overeen met een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Boxtel

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Boxtel
 • Regionummer: 0411
 • Aantal inwoners: 30406
 • Postcodegebied: 5281
 • Populaire wijk: Boxtel

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,768
 • Stroomtarief kwh: €0,209
 • Gem. gasverbruik: 1.382 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.133 kWh
energie-vergelijken-boxtel

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Boxtel is het gemiddelde verbruik ong. 1.382 m3 en 3.133 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van ieder contract achterhaal jij details over herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Boxtel, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele korting tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.eneco.nl of natuurlijk www.vastelastenbond.nl. De betreffende energieleverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Boxtel


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €390 voordeel geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.nl bekijk jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigtip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktisch advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaaradvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaaradvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Boxtel. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En tevens ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is het principe: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Boxtel. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt jouw betreffende energie-aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Zoals Eneco, Delta of Qwint. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.powerpeers.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Boxtel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Boxtel en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Boxtel

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Boxtel. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Boxtel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Boxtel onderscheiden we allerlei initiatievenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5280, 5281, 5282, 5283. Als bewoner van wijk Boxtel, Lennisheuvel, Liempde kan je wellicht heel gunstig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Noord-Brabant helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Vattenfall pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente