Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Sint-Michielsgestel

Eenvoudig energie vergelijken in Sint-Michielsgestel? Dankzij deze website tref je probleemloos alle grote bedrijven als bijvoorbeeld Pure Energie & Energiedirect. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Sint-Michielsgestel de laagste prijs hanteert. Daarnaast bekijk je op onze website bruikbare info over topics zoals gastarieven en zakelijke energie. Tevens vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Michielsgestel (www.sint-michielsgestel.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,757
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,246
Gemiddeld verbruik: 1.396 m3 en 3.361 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 425,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasWat zijn goede energieleveranciers in Sint-Michielsgestel?

Wij zien nogal wat energieleveranciers in Sint-Michielsgestel. Van Vandebron tot en met Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment zijn het zo’n 55 maatschappijen. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Michielsgestel voor jou is? Voer gelijk de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk ook naar service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Middels onze handige vergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Sint-Michielsgestel, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v keuzes in onze vergelijker detecteert men gemakkelijk een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Michielsgestel

 • Vattenfall: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Handige website
 • Eneco: In heel Nederland
 • Greenchoice: Eigen account
 • Budget Energie: Goede overstapbonus
 • NLE: Hoge korting
 • Energiedirect.nl: Exclusieve kortingen
 • Engie: Duidelijke website
 • Oxxio: Altijd scherpe acties
 • Pure energie: Zelf een windmolen kiezen
 • Powerpeers: Hoge overstapbonus
 • Delta: Goede cashback

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van bedrijven en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder in Sint-Michielsgestel heet Enexis. Daarnaast rekent de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transporteren van het gas door zijn leidingen. Gemeente Sint-Michielsgestel behoort tot gasregio 5, 9. Dat resulteert in een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Sint-Michielsgestel

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,757
 • Stroomtarief kwh: €0,246
 • Gem. gasverbruik: 1.396 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.361 kWh
energie-vergelijken-sint-michielsgestel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de basisinformatie. Dit zijn het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Sint-Michielsgestel ligt dit gemiddeld op 1.396 m3 plus 3.361 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Al deze zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent looptijd kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een tabel met alle grote energie aanbieders. Van elk contract achterhaal jij informatie m.b.t. soort stroom/gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sint-Michielsgestel, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die past bij de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de onderneming. Bijv. www.engie.nl of natuurlijk www.anode.nl. Jouw toekomstige maatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Sint-Michielsgestel


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €345 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters vind je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Praktische tip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Advies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaaradvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Sint-Michielsgestel. Zodoende is de besparing het grootst. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt: langlopende contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sint-Michielsgestel. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de aanstaande gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Essent, Pure Energie of natuurlijk Vrijopnaam. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de Energiehunter achterhaal je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.leonzeewolde.nl, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sint-Michielsgestel vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sint-Michielsgestel en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Sint-Michielsgestel

Tal van maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Sint-Michielsgestel. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Sint-Michielsgestel vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Sint-Michielsgestel bestaan er tegenwoordig diverse projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5270, 5271, 5272, 5481. Als inwoner van wijk Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode kan je meer en meer met financiële bonussen bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Noord-Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bezoek ook Eneco tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente