Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Berlicum

Meteen energie vergelijken in Berlicum? Met behulp van deze website vind je overzichtelijk alle grote aanbieders als bijv. Powerpeers en Vandebron. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Berlicum het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast verzamel je op deze pagina uitgebreide informatie over items als wat een geschikt overstapmoment is en variabele of vaste tarieven. Ook verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Michielsgestel (www.sint-michielsgestel.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7706
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2439
Gemiddeld verbruik: 1.382 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 460,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn de beste energieleveranciers in Berlicum?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Berlicum. Dat loopt uiteen van Pure Energie tot een speler als Essent, de keuze is enorm. Vandaag zijn het zo’n 40 leveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Weten welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berlicum is in april 2024? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt elke Nederlander een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Berlicum, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Met behulp van jouw input in de vergelijkingstool vind je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Berlicum

 • Vattenfall: Diverse looptijden
 • Essent: Scherpe welkomstbonus
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Greenchoice: Hoge korting
 • Budget Energie: Goede cashback
 • NLE: Scherpe cashback
 • Energiedirect.nl: Scherpe overstapkorting
 • Engie: Scherpe overstapkorting
 • Oxxio: Scherpe welkomstkorting
 • Pure energie: Ook met zonnepanelen
 • Powerpeers: Altijd scherpe acties
 • Delta: Hoge cashback

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van leveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Berlicum is Enexis. Daarnaast gebruikt de Gasunie individuele tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Sint-Michielsgestel behoort tot gasregio 5, 9. Dat draait uit op een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Berlicum

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7706
 • Stroomtarief kwh: €0,2439
 • Gem. gasverbruik: 1.382 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-berlicum

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je contactgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Berlicum is het gemiddelde verbruik ong. 1.382 m3 + 3.101 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. In de regel loont het om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een tabel met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk contract zoek jij details zoals soort energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Berlicum, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die past bij jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een actuele korting in het lijstje? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het bedrijf. Onder andere www.vattenfall.nl + www.vastelastenbond.nl. Jouw toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Berlicum


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €315 opleveren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina vind je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Advies 3: was met waterbesparing
 • Bespaaradvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktisch advies 5: korter douchen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Berlicum. Op die manier is de besparing het grootst. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Berlicum. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert je aanstaande energieleverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste energieleverancier. Denk aan Essent, Pure Energie en ook HVC. Vervolgens bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van deze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.unitedconsumers.com, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Berlicum vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Berlicum en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Berlicum

Tal van aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Berlicum. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Berlicum vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Sint-Michielsgestel kennen we verscheidene projectenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5258. In wijk Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Check ook NLE vergelijken.