Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Den Dungen

Op je gemak energie vergelijken in Den Dungen? Via de energievergelijker achterhaal je snel en simpel alle relevante aanbieders als o.a. Vattenfall & Oxxio. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Den Dungen het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast bekijk je op onze website uitgebreide info over onderwerpen als wat een geschikt overstapmoment is en de slimme meter. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Michielsgestel (www.sint-michielsgestel.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7709
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2442
Gemiddeld verbruik: 1.424 m3 en 3.198 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 310,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Den Dungen?

Wij zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Den Dungen. Dit varieert van Vandebron tot een speler als Eneco, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag is het aanbod ongeveer 55 energie aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Achterhalen welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Den Dungen is voor jouw situatie? Geef moeiteloos de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Via onze tarievencheck vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Den Dungen, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker vindt men zonder problemen een energie-abonnement dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Den Dungen

 • Vattenfall: Online account
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Greenchoice: Exclusieve aanbiedingen
 • Budget Energie: Met praktische energie-bespaartips
 • NLE: Gemakkelijk overstappen
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstbonus
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Groene energie uit Nederland
 • Powerpeers: Hoge welkomstbonus
 • Delta: Inzicht in energiegebruik

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Den Dungen heet Enexis. Tevens gebruikt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door zijn leidingen. Gemeente Sint-Michielsgestel is ingedeeld in gasregio 5, 9. Dit mondt uit in een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Stats & Facts Den Dungen

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7709
 • Stroomtarief kwh: €0,2442
 • Gem. gasverbruik: 1.424 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.198 kWh
energie-vergelijken-den-dungen

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de basisinformatie. Dat betreft grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Den Dungen ligt dat gemiddeld op circa 1.424 m3 en 3.198 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Rondom contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het slim om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle interessante energiebedrijven. Bij elk contract lees je details over type energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Den Dungen, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire actie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.vandebron.nl + www.vrijopnaam.nl. Jouw nieuwe leverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Den Dungen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €325 rendement bieden. Evenwel, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder check je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaaradvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktische tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaartip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Den Dungen. Dan betaal je het minst voor je energie. Alleen, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, switchen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Den Dungen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert je geselecteerde energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare partij. Bijv. Oxxio, NLE + Energieflex. Tevens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de Energiehunter achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.nle.nl, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Den Dungen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Den Dungen en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Den Dungen

Het merendeel van de energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Den Dungen. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan zeker weten “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Den Dungen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel onderscheiden we diverse initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5271, 5275. In wijk Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode kan je vaak heel gunstig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Check ook Eneco april 2024.