Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Helvoirt

Direct energie vergelijken in Helvoirt? Dankzij de energievergelijker tref je overzichtelijk alle interessante maatschappijen als Essent en Engie. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Helvoirt de scherpste prijs kan bieden. Voorts bekijk je via de Energiehunter waardevolle informatie over zaken als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en tips om te besparen op energie. Voorts verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Haaren (www.haaren.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,7708
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,2441
Gemiddeld verbruik: 1.410 m3 en 3.165 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersnaast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 470,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Helvoirt?

Wij zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Helvoirt. Dat loopt van Powerpeers tot Essent, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment zijn het zo’n 55 providers. Zij werken uitsluitend met de infrastructuur van Enexis. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Helvoirt is voor jouw situatie? Vul direct de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk ook naar service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Helvoirt, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Via de keuzevakjes in de prijzenvergelijker vindt men verrassend eenvoudig een product dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Helvoirt

 • Vattenfall: Scherpe overstapbonus
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Greenchoice: Goede cashback
 • Budget Energie: Ook modelcontracten
 • NLE: Hoge welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Scherpe korting
 • Engie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Oxxio: Eigen account
 • Pure energie: Verkoopt alleen wat het zelf opwekt
 • Powerpeers: Eigen energie delen
 • Delta: Online facturen bekijken

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Helvoirt betreft Enexis. Ook neemt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar leidingnet. Gemeente Haaren valt in de gasregio 5, 9. Dat draait uit op een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Helvoirt

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Haaren
 • Regionummer: 0411
 • Aantal bewoners: 13570
 • Hoofdpostcode: 5268
 • Wijk: Haaren

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7708
 • Stroomtarief kwh: €0,2441
 • Gem. gasverbruik: 1.410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.165 kWh
energie-vergelijken-helvoirt

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je contactgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Helvoirt is dit gemiddeld zo’n 1.410 m3 en 3.165 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze factoren dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Inzake contractduur kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het verstandig om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle mogelijke energie aanbieders. Bij elk abonnement tref jij details aangaande soort energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Helvoirt, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante leverancier gevonden? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de maatschappij. O.a. www.vattenfall.nl of natuurlijk www.hvcgroep.nl. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Helvoirt


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €365 winst geven. Echter, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Tip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Helvoirt. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Helvoirt. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de toekomstige energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Zoals Essent, Vandebron of natuurlijk Energieflex. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door www.energiehunter.nl bekijk je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.pure-energie.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Helvoirt vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Helvoirt en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Helvoirt

Veel leveranciers bieden onderhand groene stroom in Helvoirt. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de selectie “100% groene stroom uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Helvoirt vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Haaren zijn er diverse activiteiten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5268. In wijk Haaren, Helvoirt, Esch, Biezenmortel kan je in toenemende mate vrij voordelig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Noord-Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Vattenfall juni 2024.