Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Haaren

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Haaren? Dankzij Energiehunter.nl vind je supersnel alle verkrijgbare energieleveranciers als GreenChoice & Eneco. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Haaren de scherpste prijs kan bieden. Daarbij verzamel je op deze pagina handige informatie over thema’s als tarieven en salderen. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Haaren (www.haaren.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,760
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,225
Gemiddeld verbruik: 1.354 m3 en 3.328 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 400,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Haaren?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Haaren. Van Budget Energie tot Essent, de keuze is reusachtig groot. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 55 providers. Deze aanbieders gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context bieden wij de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haaren is in mei 2024? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze vergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Haaren, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van jouw input in onze vergelijker bekijk je zonder problemen een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Haaren

 • Vattenfall: Transparante prijzen
 • Essent: Goede welkomstbonus
 • Eneco: Toon; slim besparen
 • Greenchoice: Scherpe cashback
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • NLE: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstbonus
 • Engie: Ook modelcontracten
 • Oxxio: Hoge welkomstbonus
 • Pure energie: Hoge cashback
 • Powerpeers: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Delta: Meerdere contracten

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Haaren betreft Enexis. Vervolgens neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Haaren valt in de gasregio 5, 9. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Haaren

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Haaren
 • Netnummer: 0411
 • Aantal bewoners: 13570
 • Hoofdpostcode: 5076
 • Lokale wijk: Haaren

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,760
 • Stroomtarief kwh: €0,225
 • Gem. gasverbruik: 1.354 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.328 kWh
energie-vergelijken-haaren

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de basisinformatie. Dat betreft grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Haaren bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.354 m3 en 3.328 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle grote maatschappijen en contracten. Van elk contract tref je data als type stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Haaren, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de onderneming. Onder andere www.delta.nl of www.qwint.nl. Jouw aanstaande maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Haaren


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €260 winst geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaartip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigtip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: switch van energiemaatschappij

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Haaren. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Haaren. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert de toekomstige organisatie het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire partij. Bijv. Vattenfall, GreenChoice en Energieflex. Tevens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Geholpen door onze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.pure-energie.nl, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage kosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Haaren vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Haaren en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Haaren

De meeste leveranciers faciliteren op dit moment groene stroom in Haaren. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Haaren vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Haaren bestaan er nogal wat projectenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5076. Als inwoner van wijk Haaren, Helvoirt, Esch, Biezenmortel kan je vaak financieel aantrekkelijk meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Check ook Oxxio contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente