Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Tilburg

Zonder problemen energie vergelijken in Tilburg? Via deze website check je moeiteloos alle verkrijgbare bedrijven zoals Powerpeers & Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Tilburg de scherpste prijs kan bieden. Tevens lees je op deze pagina belangrijke info over zaken als o.a. de overstapservice en de slimme meter. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tilburg (www.tilburg.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,761
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1.453 m3 en 3.165 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 430,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWelke energieleverancier kiezen in Tilburg?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Tilburg. Dit varieert van GreenChoice tot bijvoorbeeld Engie, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment zijn het zo’n 45 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het net van Enexis. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval bieden wij de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tilburg is voor jouw verbruik? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via onze vergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Tilburg, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door filters in de tool vind je probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Tilburg

 • Vattenfall: Met opties voor salderen
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Greenchoice: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Budget Energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • NLE: Goede overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig verbruik inzien
 • Engie: Scherpe overstapkorting
 • Oxxio: Uitstekende klantenservice
 • Pure energie: Verschillende termijnen
 • Powerpeers: Scherpe overstapkorting
 • Delta: Energie uit Zeeland

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Tilburg is Enexis. Eveneens heeft de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transporteren van het gas door het landelijke transportnet. Gemeente Tilburg behoort tot gasregio 5, 9. Dit houdt in een bijbetaling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Stats & Facts Tilburg

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Tilburg
 • (Net) nummer: 013
 • Aantal bewoners: 212941
 • Postcodegebied: 5001
 • Populaire wijk: Centrum

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,761
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1.453 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.165 kWh
energie-vergelijken-tilburg

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de basisinformatie. Onder andere gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Tilburg ligt dit gemiddeld op 1.453 m3 + 3.165 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Gewoonlijk is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle grote aanbieders van energie. Bij alle contracten achterhaal jij data m.b.t. soort energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Tilburg, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende actie tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de maatschappij. Bijv. www.budgetenergie.nl + www.eon.nl. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Tilburg


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €255 opleveren. Maar, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via onze hunters tref jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaartip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktisch advies 5: kies voor een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Tilburg. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Tilburg. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard faciliteert jouw toekomstige aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Onder andere Vattenfall, GreenChoice en Vrijopnaam. Daarna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.pure-energie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Tilburg vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Tilburg en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Tilburg

Veel energie aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Tilburg. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan het filter “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Tilburg vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Tilburg zien we vele stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5000, 5001, 5002, 5003, 5004, 5011, 5012, 5013, 5014, 5015, 5017, 5018, 5021, 5022, 5025, 5026, 5032, 5035, 5036, 5037, 5038, 5041, 5042, 5043, 5044, 5045, 5046, 5047, 5048, 5049. Als bewoner van wijk Centrum, Oud-Zuid, Oud-Noord, West, Noord, Oost, Zuid, Berkel-Enschot, Reeshof, Udenhout kan je vaak heel gunstig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bezoek ook Pure Energie tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente