Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Etten-Leur

Meteen energie vergelijken in Etten-Leur? Dankzij de Energiehunter check je eenvoudig alle verkrijgbare energie aanbieders als Powerpeers & Engie. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Etten-Leur het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien bekijk je op onze website handige info over topics als bijvoorbeeld energieaansluitingen en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Etten-Leur (www.etten-leur.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,777
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,218
Gemiddeld verbruik: 1.382 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 410,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Etten-Leur?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Etten-Leur. Dat gaat van NLE tot aan Engie, er zijn opties bij de vleet. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 50 maatschappijen. Deze leveranciers lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de oplossing. Achterhalen welke bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Etten-Leur voor jou is? Vul hierna de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energiebedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Middels de energiehunter tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Etten-Leur, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties in de tarievenvergelijker zoek je probleemloos een energieproduct dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Etten-Leur

 • Vattenfall: Duidelijke website
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Ook zakelijk mogelijk
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Budget Energie: Goede overstapkorting
 • NLE: Grip op verbruik en de kosten
 • Energiedirect.nl: Beste energiewebsite
 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
 • Powerpeers: Goede overstapkorting
 • Delta: Puur Zeeuws Groen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de tarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Etten-Leur is Enexis. Daarbij rekent de Gasunie separate tarieven per regio voor het transporteren van het gas door het landelijke transportnet. Gemeente Etten-Leur is ingedeeld in gasregio 5, 9. Dat betekent een vergoeding van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Etten-Leur

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Etten-Leur
 • (Net) nummer: 076
 • Bewoners: 42832
 • Postcodegebied: 4871
 • Lokale wijk: Etten-Leur

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,777
 • Stroomtarief kwh: €0,218
 • Gem. gasverbruik: 1.382 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-etten-leur

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Etten-Leur is het gemiddelde verbruik ong. 1.382 m3 en 3.101 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De data die je invult werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle interessante aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen zie je details met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Etten-Leur, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire prijsaanbieding gespot? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. O.a. www.eneco.nl en ook www.anode.nl. Jouw nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Etten-Leur


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €380 besparen. Echter, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl lees je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktische tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktische tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaaradvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Etten-Leur. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En mogelijk is er sprake van een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Etten-Leur. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verwerkt je betreffende energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Bedrijven als Energiedirect, NLE of natuurlijk Fenor. Tevens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze vergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.nl, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Etten-Leur vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Etten-Leur en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Etten-Leur

Tal van organisaties leveren op dit moment groene stroom in Etten-Leur. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit Nederland”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Etten-Leur vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Etten-Leur bestaan er vele activiteiten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4870, 4871, 4872, 4873, 4874, 4875, 4876, 4877, 4878, 4879. Wanneer je woont in wijk Etten-Leur Midden woongebied, Etten-Leur Midden, Bedrijventerrein Vosdonk, Etten-Leur landelijk gebied, Etten-Leur Noord woongebied, Etten-Leur Noord bedrijventerrein, Etten-Leur Noord verspreide huizen, Etten-Leur Zuid woongebied, Etten-Leur Zuid bedrijventerrein, Etten-Leur Zuid bedrijventerrein Trivium, Etten-Leur Zuid verspreide huizen kan je wellicht vrij voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Powerpeers pakketten.