Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Alphen-Chaam

Direct energie vergelijken in Alphen-Chaam? Geholpen door onze vergelijker tref je overzichtelijk alle bekende bedrijven als Powerpeers en Eneco. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Alphen-Chaam de beste deal heeft! Daarbij bekijk je op Energiehunter.nl praktische info over zaken als bijvoorbeeld verbruik in de regio en uitleg over jouw energierekening. Tevens geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alphen-Chaam (www.alphen-chaam.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,758
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1.368 m3 en 3.133 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Eenvoudig besparen tot wel € 295,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWat zijn de beste energieleveranciers in Alphen-Chaam?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Alphen-Chaam. Dit loopt van Budget Energie tot aan Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik tellen we ruim 45 providers. Deze zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Alphen-Chaam is? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Via onze prijzencheck bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Alphen-Chaam, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filters in de tool achterhaal je zonder problemen een contract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Alphen-Chaam

 • Vattenfall: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Scherpe welkomstkorting
 • Eneco: Ook zakelijk mogelijk
 • Greenchoice: Ook met zonnepanelen
 • Budget Energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • NLE: Goede welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Goede klantenservice
 • Engie: Creëer uw ideale WinWoonSituatie
 • Oxxio: Scherpe overstapkorting
 • Pure energie: Overzichtelijke contracten
 • Powerpeers: Goede klantenservice
 • Delta: Met opties voor salderen

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige netbeheerder in Alphen-Chaam heet Enexis. Daarnaast heeft de Gasunie separate tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Alphen-Chaam vinden we terug in gasregio 5, 9. Dit mondt uit in een toeslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Informatie over Alphen-Chaam

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,758
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1.368 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.133 kWh
energie-vergelijken-alphen-chaam

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Alphen-Chaam is dit gemiddeld zo’n 1.368 m3 plus 3.133 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De data die je invult bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Inzake looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. In algemene zin is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle populaire energiebedrijven. Bij alle pakketten achterhaal je data aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Alphen-Chaam, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieder gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de maatschappij. O.a. www.pure-energie.nl en ook www.unitedconsumers.com. De nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Alphen-Chaam


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €250 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op energiehunter.nl check je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Praktische tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktisch advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Alphen-Chaam. Daarna is de besparing het grootst. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Veelal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Alphen-Chaam. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw nieuwe gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Essent, Budget Energie of Innova energie. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door Energiehunter.nl check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.nle.nl, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Alphen-Chaam vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Alphen-Chaam en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Alphen-Chaam

Bijna alle leveranciers faciliteren onderhand groene stroom in Alphen-Chaam. Echter kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Alphen-Chaam vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Alphen-Chaam zijn er nogal wat stappen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4860, 4861. Als bewoner van wijk Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen kan je steeds vaker heel gunstig bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Energiedirect.


Alle plaatsen in deze gemeente