Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Halderberge

Snel online energie vergelijken in Halderberge? Door gebruik te maken van onze website achterhaal je snel en simpel alle grote energieleveranciers als Delta en Eneco. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Halderberge voor jou de beste prijs heeft. Ook bekijk je via de energievergelijker handige info over onderwerpen als stroomtarieven en vaste en variabele tarieven. Daarnaast geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Halderberge (www.halderberge.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,761
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,226
Gemiddeld verbruik: 1.368 m3 en 3.361 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 330,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Halderberge?

We zien best veel energieleveranciers in Halderberge. Van GreenChoice tot Eneco, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In oktober 2022 moet je een keuze maken uit ruim 45 organisaties. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke aanbieders actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Halderberge is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energievergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Halderberge, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filters in de vergelijkingstool bekijk je probleemloos een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Halderberge

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Greenchoice: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • NLE: Hoge overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Engie: Hoge korting
 • Oxxio: Goede welkomstbonus
 • Pure energie: Online facturen bekijken
 • Powerpeers: Overzichtelijke contracten
 • Delta: Goede welkomstbonus

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen oktober 2022)

De voorwaarden van energiebedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders service verlenen. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Halderberge is Enexis. Daarnaast gebruikt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar netwerk. Gemeente Halderberge valt onder gasregio 5, 9. Dat resulteert in een vergoeding van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Halderberge

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,761
 • Stroomtarief kwh: €0,226
 • Gem. gasverbruik: 1.368 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.361 kWh
energie-vergelijken-halderberge

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Halderberge bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.368 m3 + 3.361 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Al deze zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Inzake contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder contract bekijk je informatie over soort stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Halderberge, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Dit kan zijn www.energiedirect.nl of www.leonzeewolde.nl. Jouw toekomstige leverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Halderberge


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan ruim €270 korting realiseren. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaartip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Halderberge. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Halderberge. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw aankomende energiemaatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Onder andere Essent, Vandebron + HVC. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website bekijk je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.hvcgroep.nl, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lage kosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Halderberge vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Halderberge en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Halderberge

Een groot deel van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Halderberge. Op dit front zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Halderberge vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Halderberge zien we allerlei activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4730, 4731, 4751. In wijk Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd kan je steeds vaker relatief goedkoop meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Pure Energie contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente