Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Steenbergen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Steenbergen? Via www.energiehunter.nl ontdek je probleemloos alle beschikbare bedrijven zoals Delta & Oxxio. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Steenbergen de scherpste prijs kan bieden. Ook tref je op Energiehunter.nl handige informatie over items als bijvoorbeeld onderwerpenen info over duurzame energie. Voorts geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Steenbergen (www.steenbergen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,760
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,249
Gemiddeld verbruik: 1.438 m3 en 3.133 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 500,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWelke energieleveranciers zijn er in Steenbergen?

Er zijn erg veel energieleveranciers beschikbaar in Steenbergen. Dat loopt van GreenChoice tot aanbieders zoals Vattenfall, er zijn opties bij de vleet. Momenteel tellen we ruim 40 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het net van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Steenbergen is op dit moment? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Steenbergen, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door filteren in de energievergelijker vindt men verrassend eenvoudig een contract dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Steenbergen

 • Vattenfall: Goede welkomstkorting
 • Essent: Online meterstand doorgeven
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Greenchoice: Voor een schonere wereld
 • Budget Energie: Hoge korting
 • NLE: grootste onafhankelijke energieleverancier
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapbonus
 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • Oxxio: Hoge korting
 • Pure energie: Goede overstapkorting
 • Powerpeers: Scherpe cashback
 • Delta: Hoge cashback

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2022)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Steenbergen betreft Enexis. Eveneens heeft de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar netwerk. Gemeente Steenbergen maakt deel uit van de gasregio 5, 9. Dat resulteert in een bijbetaling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Steenbergen

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Steenbergen
 • (Regio) nummer: 0592
 • Bewoners: 23477
 • Postcodegebied: 4651
 • Veel gezochte wijk: Steenbergen

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,760
 • Stroomtarief kwh: €0,249
 • Gem. gasverbruik: 1.438 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.133 kWh
energie-vergelijken-steenbergen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Steenbergen is het gemiddelde verbruik ong. 1.438 m3 en nog eens 3.133 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Al deze zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. In algemene zin loont het om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van alle abonnementen bekijk je details m.b.t. herkomst van stroom en gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Steenbergen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.energiedirect.nl of natuurlijk www.leonzeewolde.nl. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Steenbergen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan soms wel €260 korting realiseren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigadvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktische tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigtip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Steenbergen. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Meestal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En vaak beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Steenbergen. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt je aanstaande organisatie het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Vattenfall, Budget Energie en ook Clean energie. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aankomende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.anode.nl, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Steenbergen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Steenbergen en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Steenbergen

De meeste aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Steenbergen. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Steenbergen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Steenbergen bestaan er tegenwoordig diverse plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4650, 4651, 4652, 4756. Als inwoner van wijk Steenbergen, Kruisland, De Heen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Oxxio tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente