Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Terneuzen

Meteen energie vergelijken in Terneuzen? Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je snel en simpel alle bekende maatschappijen als bijvoorbeeld NLE en Budget Energie. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Terneuzen het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien tref je via de Energiehunter waardevolle info over thema’s als o.a. overstappen en vaste of variabele tarieven. Bovendien geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Terneuzen (www.terneuzen.nl)
Netbeheerder:Enduris
Gasregio2
Gemiddelde gastarief (m3) april 2021€0,779
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2021€0,214
Gemiddeld verbruik: 1.325 m3 en 2.869 kwh
Populaire aanbiederDelta

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 200,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in Terneuzen?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Terneuzen. Dat gaat van Pure Energie tot aan Eneco, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 60 maatschappijen. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de leidingen van Enduris. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de oplossing. Benieuwd welke organisaties er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Terneuzen is? Geef snel je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een storing, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van de energievergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Terneuzen, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door keuzes in de energievergelijker ontdekken jullie simpel en snel een contract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Terneuzen

 • Nuon: Hoge welkomstkorting
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Goede welkomstkorting
 • Greenchoice: Goede overstapkorting
 • Budget Energie: Diverse looptijden
 • NLE: Online inzicht in verbruik
 • Energiedirect.nl: Exclusieve kortingen
 • Engie: Beoordeeld met een 8.4
 • Oxxio: Hoge overstapbonus
 • Pure energie: Scherpe korting
 • Powerpeers: Eenvoudig verbruik inzien
 • Delta: Overzichtelijke contracten

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2021)

De voorwaarden van organisaties en de prijzen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Terneuzen betreft Enduris. Daarnaast calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Terneuzen hoort bij gasregio 2. Dit komt overeen met een toeslag van €0,02161 per M3.

Feiten en cijfers Terneuzen

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Terneuzen
 • (Net) nummer: 0115
 • Aantal inwoners: 54657
 • Postcode: 4531
 • Veel gezochte wijk: Terneuzen

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enduris
 • Gasregio: 2
 • Gastarief M3: €0,779
 • Stroomtarief kwh: €0,214
 • Gem. gasverbruik: 1.325 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.869 kWh
energie-vergelijken-terneuzen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Terneuzen is dat gemiddeld 1.325 m3 en 2.869 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle contracten achterhaal je gegevens over soort stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Terneuzen, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante leverancier beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.nle.nl of natuurlijk www.hvcgroep.nl. Jouw toekomstige energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Terneuzen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in april 2021 kan ruim €335 opleveren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op deze pagina tref jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktische tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaaradvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Terneuzen. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2021 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Terneuzen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de aanstaande gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Budget Energie of natuurlijk Main energie. Bij de volgende stap kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw gekozen organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de Energiehunter check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. energie.vanons.org, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Terneuzen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Terneuzen en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Terneuzen

Bijna alle organisaties bieden onderwijl groene stroom in Terneuzen. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Terneuzen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Terneuzen kennen we verscheidene plannen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4530, 4531, 4532, 4533, 4535, 4536, 4537, 4538. Als bewoner van wijk Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe kan je soms met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Zeeland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bezoek ook Energiedirect contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente