Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bergen op Zoom

Snel online energie vergelijken in Bergen op Zoom? Dankzij de energievergelijker check je probleemloos alle grote energiebedrijven. Je kunt denken aan Delta & Budget Energie. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Bergen op Zoom de laagste prijs hanteert. Bovendien check je op deze website bruikbare info over thema’s zoals tarieven van energie * gas en zakelijke energie. Voorts verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bergen op Zoom (www.bergenopzoom.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,762
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,254
Gemiddeld verbruik: 1.424 m3 en 3.262 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 400,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bergen op Zoom?

We zien opvallend veel energieleveranciers in Bergen op Zoom. Dat loopt van NLE tot aan Engie, er zijn opties bij de vleet. Vandaag tellen we ruim 45 providers. Deze werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bergen op Zoom is? Vul vlug de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels onze prijzencheck vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bergen op Zoom, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door middel van selecties maken in de Energiehunter bekijk jij verrassend eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Bergen op Zoom

 • Vattenfall: Handige website
 • Essent: Aantrekkelijke cashback
 • Eneco: Toon; slim besparen
 • Greenchoice: Eenvoudig verbruik inzien
 • Budget Energie: Handige website
 • NLE: Overzichtelijke contracten
 • Energiedirect.nl: Goede korting
 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • Oxxio: Online inzicht in verbruik
 • Pure energie: Aantrekkelijke korting
 • Powerpeers: Zelf opwekken en stroom delen
 • Delta: Exclusieve aanbiedingen

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2022)

De pakketten van bedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Bergen op Zoom is Enexis. Tevens gebruikt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Bergen op Zoom maakt deel uit van de gasregio 5, 9. Dit houdt in een vergoeding van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Stats & Facts Bergen op Zoom

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,762
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1.424 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.262 kWh
energie-vergelijken-bergen-op-zoom

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dat betreft het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Bergen op Zoom ligt dat gemiddeld op circa 1.424 m3 + 3.262 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze aspecten hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Normaal loont het om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Van alle abonnementen vind je data over type stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bergen op Zoom, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die past bij jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante actie tegengekomen? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Onder andere www.vattenfall.nl + www.huismerkenergie.nl. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bergen op Zoom


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan in sommige gevallen wel €315 opleveren. Maar, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaaradvies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaaradvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigadvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktische tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Bergen op Zoom. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Bergen op Zoom. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je aankomende energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een beschikbare partij. Denk aan Engie, Budget Energie of Huismerk energie. Tevens kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie betreffende energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.nle.nl, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage kosten en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bergen op Zoom vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bergen op Zoom en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Bergen op Zoom

Een groot deel van de aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Bergen op Zoom. Toch is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Bergen op Zoom vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Bergen op Zoom onderscheiden we vele acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4600, 4601, 4602, 4611, 4612, 4613, 4614, 4615, 4616, 4617, 4621, 4622, 4623, 4624, 4625. In en rondom wijk Bergen op Zoom-Oude stad en omgeving, Bergen op Zoom-Noord, Bergen op Zoom-Oost, Bergen op Zoom-West, Halsteren, Lepelstraat kan je vaak zeer betaalbaar meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Noord-Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over GreenChoice.


Alle plaatsen in deze gemeente