Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Woensdrecht

Snel energie vergelijken in Woensdrecht? Via onze website ontdek je moeiteloos alle beschikbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Powerpeers en Engie. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Woensdrecht de laagste prijs biedt. Voorts vergaar je op onze website waardevolle info over items zoals stroomtarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Woensdrecht (www.woensdrecht.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,769
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,207
Gemiddeld verbruik: 1.438 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenbij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 490,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn goede energieleveranciers in Woensdrecht?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Woensdrecht. Dat gaat van Powerpeers tot aan Engie, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik tellen we ruim 60 energie aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden! Benieuwd welke aanbieders er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Woensdrecht is die past bij jouw verbruik? Voer direct de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze tarievencheck check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Woensdrecht, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van selecties in de tarievenvergelijker achterhaal je simpel en snel een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Woensdrecht

 • Vattenfall: Hoge welkomstkorting
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: Exclusieve aanbiedingen
 • NLE: Knetterscherpe tarieven
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Engie: Handige website
 • Oxxio: Diverse looptijden
 • Pure energie: Goede korting
 • Powerpeers: Altijd scherpe acties
 • Delta: Handige website

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2022)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de vergoedingen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Woensdrecht betreft Enexis. Tevens calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas door zijn leidingen. Gemeente Woensdrecht is ingedeeld in gasregio 5, 9. Dat resulteert in een bijbetaling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Facts and figures Woensdrecht

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Woensdrecht
 • Netnummer: 0164
 • Aantal bewoners: 21682
 • Postcode: 4634
 • Populaire wijk: Hoogerheide

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,769
 • Stroomtarief kwh: €0,207
 • Gem. gasverbruik: 1.438 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-woensdrecht

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Woensdrecht gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.438 m3 plus 3.101 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Dit alles werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het een goed idee om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Van alle abonnementen zoek je informatie aangaande herkomst van stroom en gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Woensdrecht, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende prijsaanbieding gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van het bedrijf. O.a. www.pure-energie.nl en ook www.cleanenergy.nl. Jouw toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Woensdrecht


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan wel €355 bonus betekenen. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via onze hunters lees je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigtip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktische tip 4: het dak isoleren.
 • Praktisch advies 5: laat lichten niet onnodig branden

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl raden aan: maak een sport van het overstappen in Woensdrecht. In dat geval is de besparing het grootst. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt hanteren we: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Woensdrecht. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert de aankomende maatschappij het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Denk aan Oxxio, NLE en Qwint. Bij de volgende stap beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw gekozen energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energieflex.nl, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Woensdrecht vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Woensdrecht en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Woensdrecht

Het gros van de energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Woensdrecht. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Woensdrecht vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Woensdrecht bestaan er allerlei opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4634. Als bewoner van wijk Hoogerheide en Woensdrecht, Huijbergen, Ossendrecht, Putte kan je vaak met financiële bonussen participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Noord-Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Eneco prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente