Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Rucphen

Eenvoudig energie vergelijken in Rucphen? Middels deze website vind je supersnel alle bekende energiebedrijven als o.a. Essent en Vandebron. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Rucphen het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien lees je via de Energiehunter handige informatie over thema’s als verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Verder bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rucphen (www.rucphen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,778
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,243
Gemiddeld verbruik: 1.354 m3 en 3.262 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 240,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleveranciers zijn er in Rucphen?

We zien enorm veel energieleveranciers in Rucphen. Dit loopt van Delta tot Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 60 energieleveranciers. Deze werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rucphen voor jou is? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een storing, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt elke Nederlander een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Aan de hand van de vergelijkingstool tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Rucphen, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door jouw input in de prijzenvergelijker achterhaal jij gemakkelijk een product dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Rucphen

 • Vattenfall: Exclusieve kortingen
 • Essent: Maak je huis slimmer
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Greenchoice: Klantvriendelijkste energieleverancier
 • Budget Energie: Scherpe overstapbonus
 • NLE: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Energiedirect.nl: Grip op verbruik en de kosten
 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Oxxio: Transparant en eerlijk
 • Pure energie: Stroom uit eigen windprojecten
 • Powerpeers: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Delta: Echte groene stroom uit Zeeland

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen oktober 2022)

De aansluitingen van maatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Rucphen betreft Enexis. Bovendien neemt de Gasunie separate tarieven per regio voor het toevoeren van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Rucphen vinden we terug in gasregio 5, 9. Dat draait uit op een vergoeding van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Kerngegevens Rucphen

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Rucphen
 • Regionummer: 0165
 • Aantal inwoners: 22276
 • Postcode: 4715
 • Populaire wijk: Rucphen

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,778
 • Stroomtarief kwh: €0,243
 • Gem. gasverbruik: 1.354 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.262 kWh
energie-vergelijken-rucphen

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Rucphen ligt dit gemiddeld op 1.354 m3 + 3.262 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen loont het om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Van ieder abonnement lees jij info zoals herkomst energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Rucphen, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante kortingsactie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de leverancier. Bijv. www.delta.nl of www.energieflex.nl. De betreffende energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Rucphen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan soms wel €390 besparen. Daarentegen, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand vind je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaartip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Rucphen. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Vaak worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Rucphen. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw nieuwe maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijv. Vattenfall, GreenChoice of natuurlijk UnitedConsumers. Ook bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.hvcgroep.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Rucphen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Rucphen en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Rucphen

Het gros van de maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Rucphen. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Rucphen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Rucphen zien we verscheidene plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4715. Als bewoner van wijk Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Schijf, Zegge kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Vijf praktische bespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bezoek ook NLE abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente