Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Roosendaal

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Roosendaal? Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl doorzoek je overzichtelijk alle beschikbare maatschappijen. Je kunt denken aan Essent en Vandebron. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Roosendaal de beste deal heeft! Bovendien check je via de Energiehunter praktische info over thema’s als o.a. tarieven en handige bespaartips. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Roosendaal (www.roosendaal.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,777
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,242
Gemiddeld verbruik: 1.467 m3 en 3.230 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 440,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Roosendaal?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Roosendaal. Van NLE tot bijvoorbeeld Essent, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 60 providers. Deze bedrijven lopen allemaal via het netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de oplossing. Achterhalen welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roosendaal is in oktober 2022? Voer gelijk de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze tarievencheck vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Roosendaal, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Met behulp van filteren in de tool zoek je zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Roosendaal

 • Vattenfall: Goede welkomstbonus
 • Essent: Scherpe overstapbonus
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Greenchoice: Scherpe cashback
 • Budget Energie: Met praktische energie-bespaartips
 • NLE: Eerlijk over groen
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapkorting
 • Engie: Aantrekkelijke korting
 • Oxxio: Ook modelcontracten
 • Pure energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Powerpeers: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Delta: Met praktische energie-bespaartips

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen oktober 2022)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Roosendaal is Enexis. Tevens heeft de Gasunie specifieke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Roosendaal valt onder gasregio 5, 9. Dit mondt uit in een aanvulling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Roosendaal

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Roosendaal
 • Netnummer: 0165
 • Aantal inwoners: 76960
 • Postcodegebied: 4701
 • Populaire wijk: Centrum

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,777
 • Stroomtarief kwh: €0,242
 • Gem. gasverbruik: 1.467 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.230 kWh
energie-vergelijken-roosendaal

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Roosendaal ligt dat gemiddeld op circa 1.467 m3 en 3.230 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De data die je invult hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Veelal is het gunstiger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij elk abonnement tref jij details als oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Roosendaal, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige leverancier gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de leverancier. Bijv. www.delta.nl of energie.vanons.org. De gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Roosendaal


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan in sommige gevallen wel €250 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters check je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigadvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Advies 5: profiteer van gratis daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Roosendaal. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Roosendaal. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw betreffende energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Denk aan Vattenfall, Budget Energie of natuurlijk Leon energie. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Je gekozen leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Dankzij onze vergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.vastelastenbond.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Roosendaal vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Roosendaal en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Roosendaal

De meeste energiemaatschappijen leveren onderhand groene stroom in Roosendaal. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit Nederland”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Roosendaal vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Roosendaal onderscheiden we verscheidene stappen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4700, 4701, 4702, 4703, 4704, 4705, 4706, 4707, 4708, 4715. Wanneer je woont in wijk Centrum, Oost, Noord, West, Groot Kroeven, Langdonk, Kortendijk, Tolberg, Industriegebieden, Nispen, Wouw, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage kan je steeds vaker vrij voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Check ook Powerpeers abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente