Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Tholen

Zonder problemen energie vergelijken in Tholen? Aan de hand van de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Vattenfall en Budget Energie. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Tholen de beste deal heeft! Daarnaast bekijk je via onze vergelijker handige info over zaken als de overstapservice en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tholen (www.tholen.nl)
Netbeheerder:Enduris
Gasregio2
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,780
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,215
Gemiddeld verbruik: 1.339 m3 en 2.621 kwh
Populaire aanbiederDelta

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende maatschappijennaast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 395,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Tholen?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Tholen. Van Delta tot een speler als Engie, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 55 maatschappijen. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Enduris. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tholen is die past bij jouw verbruik? Geef hierna de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een gasstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt elke Nederlander een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze tarievencheck bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Tholen, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij jouw input in de vergelijkingstool vind je probleemloos een energieproduct dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Tholen

 • Vattenfall: Goede cashback
 • Essent: Eigen energiepakket samenstellen
 • Eneco: Hoge overstapkorting
 • Greenchoice: Online grip op je kosten
 • Budget Energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • NLE: Online facturen bekijken
 • Energiedirect.nl: Korting voor trouwe klanten
 • Engie: Goede welkomstbonus
 • Oxxio: Altijd scherpe acties
 • Pure energie: Scherpe overstapbonus
 • Powerpeers: Goede korting
 • Delta: Met praktische energie-bespaartips

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen oktober 2022)

De condities van gas & stroom leveranciers en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Tholen heet Enduris. Vervolgens neemt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Tholen hoort bij gasregio 2. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,02161 per M3.

Informatie over Tholen

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Tholen
 • (Regio) nummer: 0166
 • Aantal inwoners: 25421
 • Hoofdpostcode: 4691
 • Wijk: Tholen

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enduris
 • Gasregio: 2
 • Gastarief M3: €0,780
 • Stroomtarief kwh: €0,215
 • Gem. gasverbruik: 1.339 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.621 kWh
energie-vergelijken-tholen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinformatie. Dat betreft aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Tholen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.339 m3 & 2.621 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Van alle pakketten check je data aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Tholen, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieder beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de website van de leverancier. Dit kan zijn www.energiedirect.nl + www.unitedconsumers.com. Jouw aanstaande leverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Tholen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan meer dan €340 opleveren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.nl lees jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaaradvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaaradvies 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigtip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaaradvies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van Energiehunter.nl zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Tholen. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Tholen. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw nieuwe gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de voordeligste partij. Denk aan Energiedirect, GreenChoice en Leon energie. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.mainenergie.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Tholen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Tholen en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Tholen

Tal van organisaties leveren momenteel groene stroom in Tholen. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Tholen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Tholen zien we vele opdrachten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4690, 4691. In huizenbezitter in wijk Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland kan je soms vrij voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Zeeland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Engie contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente