Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Moerdijk

Zonder problemen energie vergelijken in Moerdijk? Met behulp van deze website achterhaal je snel en simpel alle interessante aanbieders als Powerpeers & Energiedirect. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Moerdijk de laagste prijs biedt. Verder check je op onze website handige info over zaken zoals de netbeheerder en slimme thermostaten. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Moerdijk (www.moerdijk.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,771
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,236
Gemiddeld verbruik: 1.382 m3 en 3.361 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 370,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasWat zijn populaire energieleveranciers in Moerdijk?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Moerdijk. Dat loopt van Delta tot bijvoorbeeld Engie, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 55 maatschappijen. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van de leidingen van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kun jij bij ons terecht. Ontdekken welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moerdijk is in oktober 2022? Geef gelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een storing, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de vergelijkingstool vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Moerdijk, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Met behulp van jouw input in de vergelijkingstool bekijken jullie verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Moerdijk

 • Vattenfall: Duidelijke website
 • Essent: Hoge welkomstkorting
 • Eneco: Scherpe welkomstbonus
 • Greenchoice: Altijd scherpe acties
 • Budget Energie: Hoge overstapbonus
 • NLE: Exclusieve aanbiedingen
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig verbruik inzien
 • Engie: Eigen account
 • Oxxio: Goede welkomstkorting
 • Pure energie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Powerpeers: Ook flexibele prijzen
 • Delta: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen oktober 2022)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Moerdijk heet Enexis. Ook calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar netwerk. Gemeente Moerdijk is ingedeeld in gasregio 5, 9. Dat draait uit op een bijbetaling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Moerdijk

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Moerdijk
 • (Net) nummer: 0168
 • Aantal bewoners: 36762
 • Centrale postcode: 4781
 • Lokale wijk: Zevenbergen

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,771
 • Stroomtarief kwh: €0,236
 • Gem. gasverbruik: 1.382 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.361 kWh
energie-vergelijken-moerdijk

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Moerdijk bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.382 m3 + 3.361 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Alle ingevoerde gegevens werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak kan het uit om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle erkende aanbieders van energie. Van elk pakket vind je info over herkomst van stroom en gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Moerdijk, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante actie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.pure-energie.nl of energie.vanons.org. De betreffende leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Moerdijk


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan meer dan €310 bonus betekenen. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter check je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bezuinigadvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Praktisch advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigadvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Moerdijk. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En tevens wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Moerdijk. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je gekozen energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste leverancier. Onder andere Vattenfall, Budget Energie en Energie VanOns. Bij de volgende stap bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.vrijopnaam.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Moerdijk vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Moerdijk en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Moerdijk

Bijna alle bedrijven verschaffen vandaag de dag groene stroom in Moerdijk. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene stroom uit Nederland”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Moerdijk vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Moerdijk onderscheiden we allerlei activiteiten binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4780, 4781, 4782. In wijk Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk kan je wellicht vrij voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook Engie abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente