Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Breda

Snel online energie vergelijken in Breda? Aan de hand van Energiehunter.nl vergelijk je supersnel alle relevante energiebedrijven. Je kunt denken aan Delta en Energiedirect. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Breda de laagste prijs biedt. Voorts verzamel je via de Energiehunter waardevolle informatie over zaken als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en slimme thermostaten. Daarnaast komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Breda (www.breda.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,769
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,210
Gemiddeld verbruik: 1.396 m3 en 3.165 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 225,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Breda?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Breda. Dat loopt van NLE tot Oxxio, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 50 maatschappijen. Deze aanbieders lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke bedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Breda is die past bij jouw verbruik? Voer snel de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een storing, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze tarievencheck check je rap de goedkoopste energieleverancier van Breda, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties maken in onze vergelijker ontdek je probleemloos een energie-abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Breda

 • Vattenfall: Hoge cashback
 • Essent: Hoge welkomstbonus
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Greenchoice: Hoge cashback
 • Budget Energie: Inzicht in energiegebruik
 • NLE: Duidelijke website
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstbonus
 • Engie: Scherpe welkomstkorting
 • Oxxio: Online inzicht in verbruik
 • Pure energie: Met praktische energie-bespaartips
 • Powerpeers: Exclusieve aanbiedingen
 • Delta: Scherpe overstapbonus

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Breda is Enexis. Ook calculeert de Gasunie separate tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Breda valt onder gasregio 5, 9. Dat betekent een toeslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Breda

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Breda
 • (Regio) nummer: 076
 • Inwoners: 181611
 • Postcodegebied: 4801
 • Populaire wijk: Breda

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,769
 • Stroomtarief kwh: €0,210
 • Gem. gasverbruik: 1.396 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.165 kWh
energie-vergelijken-breda

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dat betreft grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Breda is dat gemiddeld 1.396 m3 en 3.165 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens werken door in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Dikwijls is het gunstiger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Van ieder pakket tref jij gegevens over oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Breda, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende leverancier gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Denk aan www.vattenfall.nl en ook www.anode.nl. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Breda


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €250 opleveren. Toch, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hieronder tref jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaaradvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaartip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Breda. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Breda. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verwerkt jouw aanstaande maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijv. Essent, Pure Energie + Energieflex. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter tref je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.powerpeers.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Breda vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Breda en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Breda

De meeste maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Breda. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Breda vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Breda zijn er steeds meer stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4800, 4801, 4802, 4803, 4811, 4812, 4813, 4814, 4815, 4816, 4817, 4818, 4819, 4820, 4822, 4823, 4824, 4825, 4826, 4827, 4834, 4835, 4836, 4837, 4838, 4839. In de buurt van wijk Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Eneco pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente