Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ulvenhout

Meteen energie vergelijken in Ulvenhout? Met behulp van Energiehunter.nl vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare energie aanbieders als o.a. Delta & Budget Energie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Ulvenhout de beste deal heeft! Verder verzamel je op Energiehunter.nl belangrijke info over zaken zoals verschillende aanbieders en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Breda (www.breda.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7652
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2385
Gemiddeld verbruik: 1.382 m3 en 3.295 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 385,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn populaire energieleveranciers in Ulvenhout?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Ulvenhout. Van Budget Energie tot Essent, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 50 bedrijven. Deze aanbieders werken uitsluitend met het net van Enexis. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kan jij onze vergelijker gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ulvenhout is? Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een storing, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door de vergelijkingstool check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ulvenhout, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filteren in de energievergelijker bekijken jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ulvenhout

 • Vattenfall: Diverse looptijden
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Greenchoice: Scherpe welkomstbonus
 • Budget Energie: Scherpe welkomstkorting
 • NLE: Scherpe overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstkorting
 • Engie: Scherpe cashback
 • Oxxio: Scherpe welkomstkorting
 • Pure energie: Uitstekende klantenservice
 • Powerpeers: Duidelijke website
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstbonus

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen oktober 2022)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Ulvenhout heet Enexis. Daarbij rekent de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Breda valt in de gasregio 5, 9. Dit komt overeen met een toeslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Informatie over Ulvenhout

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Breda
 • Regionummer: 076
 • Inwoners: 181611
 • Centrale postcode: 4851
 • Wijk: Breda

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7652
 • Stroomtarief kwh: €0,2385
 • Gem. gasverbruik: 1.382 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.295 kWh
energie-vergelijken-ulvenhout

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Ulvenhout gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.382 m3 en 3.295 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Rondom contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Meestal loont het om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle populaire aanbieders van energie. Bij elk pakket zie je informatie met betrekking tot type stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Ulvenhout, en de overstapbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie korting gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Zoals www.delta.nl en www.fenor.nl. De nieuwe energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ulvenhout


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan wel €310 besparen. Daarentegen, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: apparaten uitschakelen
 • Praktisch advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bezuinigadvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktische tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Ulvenhout. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Ulvenhout. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt de toekomstige gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Delta en ook Fenor. Daarnaast selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via de energievergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ulvenhout vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Ulvenhout en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Ulvenhout

Het merendeel van de aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Ulvenhout. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Ulvenhout vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Breda zien we diverse opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4850, 4851. Wanneer je woont in wijk Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen kan je meer en meer heel gunstig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Doorzoek informatie over Oxxio abonnementen.