Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Prinsenbeek

Op je gemak energie vergelijken in Prinsenbeek? Door gebruik te maken van Energiehunter.nl achterhaal je probleemloos alle erkende energieleveranciers. Je kunt denken aan NLE en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Prinsenbeek het goedkoopste contract aanbiedt. Verder vind je op deze website bruikbare informatie over onderwerpen als de netbeheerder en salderen. Verder bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Breda (www.breda.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7647
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2380
Gemiddeld verbruik: 1.438 m3 en 3.133 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 430,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWat zijn populaire energieleveranciers in Prinsenbeek?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Prinsenbeek. Van NLE tot aan Essent, er is gewoon veel te kiezen. In oktober 2022 is het aanbod ongeveer 60 providers. Deze lopen allemaal via het netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Prinsenbeek is in oktober 2022? Vul snel jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van de vergelijkingstool bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Prinsenbeek, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Via jouw input in onze vergelijker detecteer je simpel en snel een overeenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Prinsenbeek

 • Vattenfall: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Scherpe overstapkorting
 • Greenchoice: Duidelijke website
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • NLE: Ook flexibele prijzen
 • Energiedirect.nl: Scherpe cashback
 • Engie: Goede cashback
 • Oxxio: Online meterstanden doorgeven
 • Pure energie: Dé groene energie expert
 • Powerpeers: Hulp bij overstappen
 • Delta: Scherpe welkomstkorting

Wat kost energie in de regio? (Prijzen oktober 2022)

De producten van maatschappijen en de onkosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Prinsenbeek betreft Enexis. Bovendien heeft de Gasunie specifieke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Breda behoort tot gasregio 5, 9. Dit mondt uit in een bijbetaling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Stats & Facts Prinsenbeek

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Breda
 • Regionummer: 076
 • Aantal inwoners: 181611
 • Postcode: 4841
 • Wijk: Breda

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7647
 • Stroomtarief kwh: €0,2380
 • Gem. gasverbruik: 1.438 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.133 kWh
energie-vergelijken-prinsenbeek

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Prinsenbeek gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.438 m3 + 3.133 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. De data die je invult hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaal is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle interessante leveranciers en contracten. Van elk abonnement tref jij info zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Prinsenbeek, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende actie gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de leverancier. Onder andere www.vandebron.nl en www.hvcgroep.nl. De nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Prinsenbeek


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan ruim €375 bonus betekenen. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters tref jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigadvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigtip 4: rolluiken gebruiken.
 • Tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Prinsenbeek. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Prinsenbeek. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt de nieuwe energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Bedrijven als Essent, Budget Energie en ook Allure energie. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.nl ontdek je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.vandebron.nl, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage kosten en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Prinsenbeek vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Prinsenbeek en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Prinsenbeek

De meeste bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Prinsenbeek. Toch kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan uiteraard voor “100% groene stroom uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Prinsenbeek vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Breda zijn er nogal wat stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4840, 4841. In huizenbezitter in wijk Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen kan je vaak extra voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Noord-Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Praktische energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Essent abonnementen.