Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bavel

Snel online energie vergelijken in Bavel? Met behulp van onze website ontdek je supersnel alle grote bedrijven als bijvoorbeeld GreenChoice & Oxxio. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Bavel de laagste prijs hanteert. Ook check je op deze website nuttige info info over zaken zoals maatschappijen en alternatieven voor de CV-ketel. Verder geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Breda (www.breda.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7653
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2386
Gemiddeld verbruik: 1.396 m3 en 3.328 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 235,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen



Welke energieleveranciers zijn er in Bavel?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Bavel. Van NLE tot een speler als Vattenfall, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 55 aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor bieden wij de oplossing. Weten welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bavel is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energietarievenvergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Bavel, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties maken in onze vergelijker checkt men moeiteloos een energieproduct dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bavel

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Essent: Online account
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Greenchoice: Met Vriendenvoordeel
 • Budget Energie: Goede welkomstkorting
 • NLE: Scherpe welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Exclusieve aanbiedingen
 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • Oxxio: Transparante prijzen
 • Pure energie: Hoge cashback
 • Powerpeers: Online meterstanden doorgeven
 • Delta: Groene stroom uit NL en Europa

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen oktober 2022)

De producten van leveranciers en de tarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Bavel heet Enexis. Bovendien calculeert de Gasunie aparte tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door zijn leidingen. Gemeente Breda valt in de gasregio 5, 9. Dat resulteert in een vergoeding van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Bavel

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Breda
 • (Net) nummer: 0161
 • Inwoners: 181611
 • Postcode: 4854
 • Lokale wijk: Breda

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7653
 • Stroomtarief kwh: €0,2386
 • Gem. gasverbruik: 1.396 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.328 kWh
energie-vergelijken-bavel

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Bavel ligt dat gemiddeld op circa 1.396 m3 en 3.328 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen zie jij data m.b.t. type stroom/gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bavel, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Denk aan www.vandebron.nl + www.hvcgroep.nl. Jouw nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Bavel


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan tot wel €250 bonus betekenen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bieden wij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: neem tochtweringen
 • Advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bezuinigadvies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bavel. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Bavel. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt je aankomende gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Zoals Essent, Budget Energie + HVC. Tevens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aankomende leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.fenor.nl, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bavel vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bavel en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Bavel

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Bavel. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan een filter voor “100% groene stroom uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Bavel vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Breda bestaan er nogal wat stappen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4854. Als inwoner van wijk Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen kan je vaak heel gunstig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Noord-Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Doorzoek informatie over Pure Energie abonnementen.