Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Geertruidenberg

Gemakkelijk energie vergelijken in Geertruidenberg? Middels Energiehunter.nl achterhaal je probleemloos alle beschikbare bedrijven als o.a. NLE & Vandebron. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Geertruidenberg het goedkoopste contract aanbiedt. Ook check je via onze vergelijker belangrijke informatie over thema’s zoals tarieven van energie * gas en verschillende contracttypes. Daarbij vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geertruidenberg (www.geertruidenberg.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,778
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,219
Gemiddeld verbruik: 1.396 m3 en 3.133 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 225,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Geertruidenberg?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Geertruidenberg. Van NLE tot Eneco, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 55 bedrijven. Deze leveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor bieden wij de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Geertruidenberg is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Middels de energietarievenvergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Geertruidenberg, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van selecties in de vergelijkingstool zoekt men verrassend eenvoudig een energiecontract dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Geertruidenberg

 • Vattenfall: Blijven Loont-korting
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Goede korting
 • Greenchoice: Hoge korting
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • NLE: Hoge overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Goede overstapbonus
 • Engie: Transparant en eerlijk
 • Oxxio: Online facturen bekijken
 • Pure energie: Aantrekkelijke korting
 • Powerpeers: Goede klantenservice
 • Delta: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek. De tegenwoordige netbeheerder in Geertruidenberg heet Enexis. Eveneens calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Geertruidenberg valt in de gasregio 5, 9. Dat betekent een verhoging van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Facts and figures Geertruidenberg

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Geertruidenberg
 • (Regio) nummer: 0162
 • Aantal bewoners: 21630
 • Hoofdpostcode: 4931
 • Populaire wijk: Raamsdonksveer

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,778
 • Stroomtarief kwh: €0,219
 • Gem. gasverbruik: 1.396 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.133 kWh
energie-vergelijken-geertruidenberg

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Geertruidenberg is het gemiddelde verbruik ong. 1.396 m3 en 3.133 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Dit alles hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Meestal loont het om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle interessante leveranciers en contracten. Van ieder contract achterhaal je informatie zoals herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Geertruidenberg, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieding gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Zoals www.engie.nl en www.eon.nl. De gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Geertruidenberg


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €300 opleveren. Maar, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van Energiehunter.nl adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Geertruidenberg. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En tevens beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten hanteren we: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Geertruidenberg. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert jouw aankomende energiemaatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste energieleverancier. Denk aan Vattenfall, Budget Energie en ook Clean energie. Bij de volgende stap kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.budgetenergie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Geertruidenberg vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Geertruidenberg en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Geertruidenberg

Een groot deel van de energieleveranciers bieden op dit moment groene stroom in Geertruidenberg. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de selectie “Groene Energie uit Nederland”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Geertruidenberg vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Geertruidenberg zijn er steeds meer activiteiten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4930, 4931. In en rondom wijk Raamsdonksveer, Raamsdonk, Geertruidenberg kan je soms extra voordelig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Noord-Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Doorzoek informatie over NLE pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente