Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Raamsdonk

Eenvoudig energie vergelijken in Raamsdonk? Dankzij onze website doorzoek je eenvoudig alle grote energie aanbieders als bijvoorbeeld Delta & Eneco. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Raamsdonk de laagste prijs biedt. Tevens bekijk je via onze vergelijker waardevolle info over thema’s als bijvoorbeeld onderwerpenen variabele of vaste tarieven. Voorts geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geertruidenberg (www.geertruidenberg.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,7669
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,2402
Gemiddeld verbruik: 1.368 m3 en 3.198 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersvergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 200,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWat zijn goede energieleveranciers in Raamsdonk?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Raamsdonk. Dat loopt uiteen van NLE tot aan Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik tellen we ruim 60 energieleveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden! Achterhalen welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Raamsdonk is op dit moment? Vul gelijk de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt elke Nederlander een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de energietarievenvergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Raamsdonk, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door middel van filteren in de prijzenvergelijker zoekt men simpel en snel een abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Raamsdonk

 • Vattenfall: Scherpe cashback
 • Essent: Hoge overstapkorting
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Greenchoice: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Budget Energie: Contact via chat
 • NLE: Verschillende termijnen
 • Energiedirect.nl: Vaste energieprijzen
 • Engie: Met opties voor salderen
 • Oxxio: Transparante jaarafrekening
 • Pure energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Powerpeers: Uitstekende klantenservice
 • Delta: Transparante prijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Raamsdonk heet Enexis. Bovendien hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Geertruidenberg is ingedeeld in gasregio 5, 9. Dit komt overeen met een aanvulling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Raamsdonk

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7669
 • Stroomtarief kwh: €0,2402
 • Gem. gasverbruik: 1.368 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.198 kWh
energie-vergelijken-raamsdonk

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Onder andere grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Raamsdonk is het gemiddelde verbruik ong. 1.368 m3 en nog eens 3.198 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze details beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Wat betreft looptijd kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel loont het om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle pakketten check je details aangaande herkomst van stroom en gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Raamsdonk, en de overstapbonus. Kies de organisatie die matcht met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie korting tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.energiedirect.nl of natuurlijk www.unitedconsumers.com. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Raamsdonk


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €375 bonus betekenen. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via onze hunters bieden wij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktische tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Advies 5: korter douchen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Raamsdonk. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Raamsdonk. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt jouw toekomstige maatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare maatschappij. Bijvoorbeeld Engie, Pure Energie of Energie VanOns. Bij de volgende stap neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. energie.vanons.org, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Raamsdonk vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Raamsdonk en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Raamsdonk

Tal van energiemaatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Raamsdonk. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “Groen uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Raamsdonk vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Geertruidenberg zijn er steeds meer plannen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4944, 5165. In wijk Raamsdonksveer, Raamsdonk, Geertruidenberg kan je wellicht relatief goedkoop meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bezoek ook Powerpeers tarieven.