Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Sprang-Capelle

Zonder problemen energie vergelijken in Sprang-Capelle? Aan de hand van Energiehunter.nl vergelijk je supersnel alle bekende aanbieders als o.a. Powerpeers en Eneco. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Sprang-Capelle de laagste prijs biedt. Daarnaast lees je op Energiehunter.nl bruikbare info over zaken als maatschappijen en verschillende contractsoorten. Daarnaast bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Waalwijk (www.waalwijk.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7691
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2424
Gemiddeld verbruik: 1.424 m3 en 3.262 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenbij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 385,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn populaire energieleveranciers in Sprang-Capelle?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Sprang-Capelle. Van GreenChoice tot bijvoorbeeld Eneco, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 45 bedrijven. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke leveranciers mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sprang-Capelle is in mei 2024? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energiehunter vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Sprang-Capelle, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filteren in de tarievenvergelijker zoeken jullie eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sprang-Capelle

 • Vattenfall: Hoge welkomstbonus
 • Essent: Duidelijke facturen
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Greenchoice: Online account
 • Budget Energie: Hoge welkomstbonus
 • NLE: Aantrekkelijke cashback
 • Energiedirect.nl: Online meterstanden doorgeven
 • Engie: Online facturen bekijken
 • Oxxio: Scherpe welkomstbonus
 • Pure energie: Scherpe overstapbonus
 • Powerpeers: Ook met zonnepanelen
 • Delta: Aantrekkelijke cashback

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders diensten leveren. Elke beheerder rekent weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Sprang-Capelle heet Enexis. Daarbij heeft de Gasunie wisselende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Waalwijk maakt deel uit van de gasregio 5, 9. Dit mondt uit in een vergoeding van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Informatie over Sprang-Capelle

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Waalwijk
 • (Net) nummer: 0416
 • Inwoners: 47021
 • Postcodegebied: 5160
 • Wijk: Waalwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7691
 • Stroomtarief kwh: €0,2424
 • Gem. gasverbruik: 1.424 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.262 kWh
energie-vergelijken-sprang-capelle

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de standaard informatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Sprang-Capelle ligt dit gemiddeld op 1.424 m3 & 3.262 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Betreffende contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder contract bekijk jij specificaties aangaande soort stroom/gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Sprang-Capelle, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante kortingsactie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van het bedrijf. Zoals www.essent.nl en ook www.vrijopnaam.nl. Jouw nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sprang-Capelle


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €370 besparen. Toch, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna vind je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigadvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Praktische tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigtip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Sprang-Capelle. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Sprang-Capelle. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de betreffende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe aanbieder. Onder andere Vattenfall, Powerpeers of natuurlijk Energie VanOns. Hierna bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.innovaenergie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Sprang-Capelle vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sprang-Capelle en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sprang-Capelle

Het merendeel van de energiemaatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Sprang-Capelle. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Sprang-Capelle vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Waalwijk zien we allerlei opdrachten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5144, 5160, 5161. In huizenbezitter in wijk Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Budget Energie kosten.