Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Waalwijk

Zonder problemen energie vergelijken in Waalwijk? Geholpen door onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk alle interessante aanbieders als bijv. Delta en Vandebron. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Waalwijk het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vind je via de energievergelijker praktische info over thema’s als gastarieven en variabele of vaste tarieven. Bovendien bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Waalwijk (www.waalwijk.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,767
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,205
Gemiddeld verbruik: 1.410 m3 en 3.361 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leverancierseenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 205,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWelke energieleverancier kiezen in Waalwijk?

We zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Waalwijk. Van Pure Energie tot een speler als Engie, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 50 maatschappijen. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het net van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waalwijk is voor jouw verbruik? Voer hieronderde eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze vergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Waalwijk, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van keuzes in de Energiehunter bekijk jij gemakkelijk een product dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Waalwijk

 • Vattenfall: Hulp bij elektrisch rijden
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Greenchoice: Aantrekkelijke cashback
 • Budget Energie: Goede korting
 • NLE: Gemakkelijk overstappen
 • Energiedirect.nl: Met praktische energie-bespaartips
 • Engie: Scherpe welkomstbonus
 • Oxxio: Ook met zonnepanelen
 • Pure energie: De groenste van Nederland
 • Powerpeers: Met praktische energie-bespaartips
 • Delta: Uitstekende klantenservice

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder in Waalwijk heet Enexis. Vervolgens hanteert de Gasunie separate tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door zijn leidingen. Gemeente Waalwijk valt onder gasregio 5, 9. Dit houdt in een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Waalwijk

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Waalwijk
 • Netnummer: 0416
 • Aantal inwoners: 47021
 • Postcode: 5141
 • Populaire wijk: Waalwijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,767
 • Stroomtarief kwh: €0,205
 • Gem. gasverbruik: 1.410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.361 kWh
energie-vergelijken-waalwijk

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Waalwijk bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.410 m3 en nog eens 3.361 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren beïnvloeden de energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het een goed idee om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een lijst met alle grote energieleveranciers. Van alle pakketten zie je voorwaarden m.b.t. type energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Waalwijk, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende korting in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de aanbieder. Onder andere www.delta.nl en www.energieflex.nl. De betreffende energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Waalwijk


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €310 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref je 5 concrete tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaaradvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaaradvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Waalwijk. In dat geval is de besparing het grootst. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Veelal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Waalwijk. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt de toekomstige aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste maatschappij. Bijv. Oxxio, Pure Energie of natuurlijk Energie VanOns. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij www.energiehunter.nl vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eon.nl, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Waalwijk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Waalwijk en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Waalwijk

Een groot deel van de energie aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Waalwijk. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Waalwijk vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Waalwijk zijn er nogal wat stappen binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5140, 5141, 5142, 5143, 5144, 5145, 5146. In wijk Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik kan je soms extra voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Essent prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente