Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Dongen

Eenvoudig energie vergelijken in Dongen? Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je snel en simpel alle relevante energie aanbieders als bijv. Essent en Oxxio. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Dongen prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je via de energievergelijker belangrijke informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiebelastingen en zakelijke energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dongen (www.dongen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,773
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,214
Gemiddeld verbruik: 1.453 m3 en 3.295 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 370,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWelke energieleverancier kiezen in Dongen?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Dongen. Dat gaat van Delta tot Vattenfall, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment zijn het zo’n 45 energieleveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Enexis. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dongen is op dit moment? Voer gelijk de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Geholpen door de vergelijkingstool tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Dongen, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v jouw input in onze vergelijker check je probleemloos een energie-abonnement dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Dongen

 • Vattenfall: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Greenchoice: Goede overstapbonus
 • Budget Energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • NLE: Eenvoudig verbruik inzien
 • Energiedirect.nl: Met opties voor salderen
 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Oxxio: Jaarcheck
 • Pure energie: Uitstekende klantenservice
 • Powerpeers: Vaste energieprijzen
 • Delta: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de energiekosten verschillen per regio. Dit komt doordat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Dongen heet Enexis. Bovendien rekent de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Dongen maakt deel uit van de gasregio 5, 9. Dat betekent een toeslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Dongen

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Dongen
 • Regionummer: 0162
 • Aantal inwoners: 25413
 • Postcode: 5101
 • Populaire wijk: Dongen

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,773
 • Stroomtarief kwh: €0,214
 • Gem. gasverbruik: 1.453 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.295 kWh
energie-vergelijken-dongen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Dongen is het gemiddelde verbruik ong. 1.453 m3 en nog eens 3.295 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze factoren werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Normaal loont het om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van alle pakketten bekijk jij data zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Dongen, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieder gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.energiedirect.nl of natuurlijk www.huismerkenergie.nl. De nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Dongen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €345 besparen. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: let op het energielabel
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigtip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Tip 5: neem een energiezuinige airco

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Dongen. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Dongen. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt jouw toekomstige energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare leverancier. Bedrijven als Energiedirect, GreenChoice of natuurlijk Vrijopnaam. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Je aanstaande aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de energievergelijker ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Dongen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Dongen en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Dongen

Een aanzienlijk deel van de leveranciers bieden onderhand groene stroom in Dongen. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groene strategie voeren? Neem dan een filter voor “Groene stroom uit Nederland”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Dongen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Dongen kennen we verscheidene initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5100, 5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107. Als inwoner van wijk Dongen, ’s Gravenmoer kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk ook Pure Energie pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente